Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2021 18:41 - БЯЛА МАГИЯ
Автор: jupel Категория: Изкуство   
Прочетен: 2151 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



image

Бяла магия

"Ама най-страшно е, ако пожар изпепели душата човешка. Умира Дявола, и Бога умира. Човек оцелява, а Те не могат. Тогава е най-страшно. Язък за Човека!"Драма



Бяла Магия - Български игрален филм 1982

Сценарий Константин Павлов

Режисьор Иван Андонов

Оператор Виктор Чичов

Музика Георги Генков

 

В ролите: Пламена Гетова, Антон Горчев, Велко Кънев, Илка Зафирова, Георги Калоянчев, Петър Слабаков, Кунка Баева, Иван Григоров и др.

Фреска от живота в България през 20-те година на ХХ век.

Награди за женска роля на Пламена Гетова и музика на Георги Генков от Фестивала на българския игрален филм във Варна /1982/;

Награда за операторско майсторство на Виктор Чичов и женска роля на Кунка Баева от Съюза на българските филмови дейци /1982/;

 

Втора награда за филм от Международния филмов фестивал в Кадис, Испания/1982/


https://www.vbox7.com/play:02baf430

https://www.youtube.com/watch?v=aRlx2o8W3wY


Златна роза 32 фестивал на българския игрален филм Варна 11-17 октомври 2014

Да, тя съществува и в диапазона си включва няколко аспекта.

Бялата магия може да е опасна, ако попаднете на човек, който не я владее добре. Възможно е не само да не успее да изпълни добрите ви намерения, но и да причини куп вреди и неприятности. От друга страна според някои самото правене на магия е вредно, защото се намесва в естествения ход на събитията и го променя.Когато се прави бяла магия, човек трябва да е способен да се отърси от целия негативизъм и лоша енергия около себе си, затова и правенето на бяла магия е по-трудно от правенето на черна. 


image

Първата и най-важна част от бялата магия е енергийната защита – тя ни прави по-малко уязвими и по-малко контролирани от външни енергийни и магически въздействия.

Бялата магия ни помага да излезем от общия фон на безкрайните манипулации, които са най-хлъзгавата пързалка в човешкия път. Една от най-силовите магии всъщност е манипулацията, която е изцяло подвластна на тези програми и влияе както върху отделния човек, така и на цялото общество.

Втората важна магическа защита е срещу всякакъв вид лъжи.  Когато затворим пространството на аурата и енергийните ни структури за лъжите и манипулациите, тогава можем да говорим за истинска божествена вяра и сила. При липса на достатъчна защита пелената на сянката на аурата ни покрива и създава мним фон с лъжливо мислене и лъжлив живот.

Ако сме със силна защита, и разочарованията в живота ни ще са по-малко, защото не сме обгърнати от мъглата на заблудата. Което означава, че и болестите ни ще са по-малко, дните ни ща са по-щасливи и изпълнени с радост, енергиите на осъществяването ще са наша страна по пътя ни.

Следващия голям момент в бялата магия е силата в пътя ни.

Силата винаги определя успехите.

Когато сме изпълнени със сила, ние сме уверени в себе си, обичаме се, което вече е пътният знак за успех и живот в обкръжението на любовта и обичта.

Следващата бяла магия е да сме в

обаянието на магическите енергии на любовта и обичта.

Това е изключителен път и тук можем да говорим за пълно щастие. Вървим по пътя си, обкръжени от енергиите на обичта и любовта. Вселенските.

Ако искаме да избягаме от противостоенето и противопоставянето, от омразата и желанието за отмъщение, то бялата магия може да ви помогне. Стига да откриете маг, комуто да се доверите да ви помогне да привлечете тази толкова фантастична енергия.

Животът ни в голяма степен зависи от защитите, които имаме и създаваме. Много пъти съм чувала думите, че най-добрата защита е липсата на каквато и да било защита. За съжаление, в глобалния свят, в който живеем, наред с многото хубави неща, сме застрашени и от много проблеми и не е много умно да останем без защита.
 

Следващата бяла магия е свързана с професията

и целия професионален път на човека, които са изключително важни за комфорта на душата. Да откриете вашата професия и след това да я следвате. Ако сте намерили вашата професия, вие сте написали правилната линия на живота си и комфортното си ежедневие.

А за какво е нужна магия тук? За смелост. Смелостта да следвате пътя на желанията на душата си а не общественото мнение коя професия е престижна и коя не.

Следващата изключителна бяла магия е за

баланс и хармония –

толкова необходими, за да сме в пътя на силата и успеха. Колкото и клиширано да звучи, хармоничният живот е много важен за емоционалното ни и физическо здраве, а магията има много енергии на своя страна, които дават нужната хармония, за да сме уверени и здрави.

Другата огромна бяла магия е

да срещнем точния партньор

и да изградим успешно, хармонично семейство. Това е изключително важно за всеки от нас.

Защо казваме, че магията има сили, с които може да помогне, и защо е нужна такава помощ?

Много често съм виждала огромна объркана енергия и невъзможност човек да срещне партньора, който е за него.  Причината за това не винаги са направени лоши магии, а по-скоро се дължи на разнопосочни мечти и желания какъв да бъде партньорът. Какви да бъдат отношенията помежду им? Каква професия да има?

image

Това, което често се случва е, че залагаме многобройни мисловни програми в информацията и така губим линията на живота си и шанса да срещнем „нашия“ човек. Най-често представите ни са прекалено идилични. Въпреки че знаем, че няма перфектни хора, в мечтите си създаваме един илюзорен  перфектен свят и точно тази енергия отстранява възможността да срещнем партньора си. И много често хората смятат, че им е направена магия. Да, направена е, но от самите нас – програмирали сме фантазии, които надскачат границата да срещнем такъв човек, просто защото идеални хора няма. Резултатът е разминавания и постоянна самота.

Бялата магия може да успокои тези многобройни разнопосочни енергии и да срещнете любовта. Енергиите, подвластни на окултното магическо знание, са доста мощни и могат да осигурят достатъчно силен и с далеч по-малко препятствия живот.

Вие сигурно ще кажете:

А доколко божествено е използването на тези методи?

Абсолютно убедена съм, че това е мъдрост в голямата си част – да направим живота си по-спокоен и без препяствия, за да постигнем повече,  да научим повече. Да усетим различните енергии и силите, които ги управляват, е въпрос на смелост и мъдрост. Не е нужно да сме затънали в безбройни проблеми, за да смятаме, че изпълняваме  божествени повели. Когато животът ни е по-лесен и спокоен, постигаме далеч повече и изграждаме по-сериозна еволюция от ситуации, в които постоянно търсим грешки и живеем с нестихващо чувство на вина. Един постоянно тъжен и объркан живот не е драг никому, защото създава само чувства на гняв, недоверие и подозрителност. Кой смята, че Вселената иска човек да си причини това? Божествените сили се радват на усмивката ни, а не на сърдития ни и недоволен поглед.

Следващата магическа част е

спокойното ни материално присъствие.

Сатя Сай Баба, аватарът на нашито време, казваше: „Не е грешно да имаш, грешно е да не даваш“.

Много могъщи са и магическите енергии на благополучието и късмета. Какво всъщност е късмет и защо ние постоянно отричаме това прекрасно присъствие и да сме в обятията на късмета? Големите мъдреци казват – ако ти е изтощен късметът, спукана ти е работата. Има ли смисъл в тези силни думи ще реши всеки човек сам за себе си. А дали късметът не е свързан с чудесата божии и земни? Още един въпрос, който всеки от нас ще реши сам за себе си. Да, бялата магия има този отговор и тази сила на своя страна.

При наличието на бяло и черно, неминуемо съществува сиво. И т.нар. сива магия.
 

Сивата магия е изцяло свързана с енергийни въздействия като изказани думи със силата на заклинания – и няма значение колко лоши са или имат позитивен нюанс за човека, който ги изрича.

Защо се получава така? Думите със силата на заклинания по правило са извикани от могъщи страсти. Те могат да са причинени от хора и ситуации, а много често са резултат от сравняването ни с други хора.

Винаги в сивата магия има линия на тежко състезание. Тези силни страсти отклоняват естествения път и изместват ситуациите, които благосклонно ни предлагат божествените сили – и залагаме на неща, предизвикани от моментните ни емоции.

Така, с много силни страсти се посяга и към черната магия, към желанията да се разделят семейства, да се отстранят колеги и всичко в тази посока. Това е пързалката от сивата към черната магия, когато човек е усетил силата й и има сериозна вяра в магията.

Не посягайте в тези пространства на магията, мили хора.

Твърде тежка дан ще платите за тези си решения – направо непосилна. Много пъти съм се чудила – как, за бога, някой отива, ей така с лека ръка, и поръчва раздяла на семейства и деца, за да задоволи моментни желания, без да се замисля какво ще каже Бог по този въпрос? Не се сеща, че това решение е най- тежкият бумеранг, който можем, ние, хората, да хвърлим срещу себе си. Много пъти съм виждала в работата си напълно съсипани животи от черни и така наречените сиви магии и съм се чудила. Как един човек, който носи божията искра в себе си, може да се откаже от светлината и да посегне към толкова тежкото решение да предаде себе си на нискоастралното присъствие само, за да задоволи някакви си страсти, колкото и важни да изглеждат те в момента.  Колкото и финансово подкрепени да са. Последните са много модерни в момента, а някои хората вземат тези решения с лека ръка.

Това е изключително опасно решение.

Преди да направите тази грешка, мили приятели, спомнете си за кармата, за оня огромен принцип – няма неплатен обяд. Ще получите нещо в един живот от вечността, а след това? Как ще го платите и струва ли си това черно решение?

Виждала съм в практиката ми и хора, който са си позволили такива действия и сякаш като най-странното противоречие техният съдбовен път е много по-прекрасен от това, в което са се забъркали. Но и много насилие съм виждала при хора, които са се забъркали с черна магия.

Много естествен процес е – когато тръгнете да променяте нечий път, вие задължително променяте и собствения си и така се получава всеобщата бъркотия.

Следващата сива магия е постоянното повтаряне на различни желания с цел да ги запишете в структурите си и те да се осъществят при вас.

Защо не е добро това решение?

Защото всичко, което е приготвено за нас и пътя ни, се случва естествено и винаги носи нотка на изненада, която да напълни душата ни с радост, задоволство и увереност. Тези чувства се губят, когато решим ние да си създаваме живота, както ни харесва в момента. А да се оставите в ръцете на божествените сили – да ни подарят точно нашия си път и ситуациите в него – е въпрос на сериозна мъдрост. Когато постигнем тази мъдрост, можем да сме сигурни, че ще изживеем истински и пълен живот. Но е доста трудно да  имаме търпението да си го позволим и се получава  рядко. Земята е млада, всички ние тук искаме да живеем бързо, струва ни се, че нямаме време.

Обещанието е, че новите енергии, които идват на планетата ще ни дадат именно това търпение, ще направят планетата ни мирна и здрава.

 


Biala magia




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jupel
Категория: Изкуство
Прочетен: 2438473
Постинги: 2833
Коментари: 1224
Гласове: 14281
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031