Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2021 19:55 - Тракийските профити, и техните грешни..Грешки..
Автор: notfun Категория: Тя и той   
Прочетен: 1255 Коментари: 7 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


https://nrbhistory.wordpress.com/2017/06/25/%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%bd%d0%be/


ИСТОРИЧЕСКИТЕ И РЕЛИГИОЗНИ МАНИПУЛАЦИИ НА РЕЛИГИОЗНАТА
ОБЩОСТ НА ГАЙДАРСКИ ИЛИ Т.Н. “ТРАКИЙСКА” ЦЪРКВА

image


Цялато история и делата на Българските сектанти и окултисти представляват една зараза и раково образувание, които следва да се изгорят в огън и да се унищожат. Това е огромна мерзост, която заразява със своите лъжи и лицемерие целия свят. Една мръсна и нагла лъжа и манипулация на българските гурута заразява целия свят с лицемерие, подлост, нагло поведение и лъжесвидетелствуване, нагло да се пристъпват всякакви морални и етични норми в името на създаване на един фалшив псевдо- патриотизъм български. Някой няма ли накрая да ги постави на място тези изверги? Цяла България е заразена с тяхната мерзост да се лъже, манипулира нагло на патриотична основа. До там, че чак да се потъпче и Божието име? Да се изврати и манипулира Божието слово в името на по- големи десятъци и приходи на псевдо- патриотична Българска основа. До кога тази гадост ще се шири по света?
До кога тази Българска мръсотия ще заразява света?


ВИЖТЕ
 ,по надолу ...

Религиозната общност наречена „Съборна църква“, „Епох“, „Тракийска църква“ и др. започва своето развитие като малка евангелска общност преди около 20 години.
 Във времето тя сменя много пъти своите имена. Тя се представя за православна, католическа, протестантска, мистична, древна като постоянно сменя своите лица.
По- късно от християнство смесва своите убеждения с египетска мистика и тракийски култове с цел да привлече своите членове на патриотична основа и мистика.
 През последните години публикува множество книги опитвайки се да създаде нов вариант на християнството и Българската история. Последната им книга „Тракийски Хроники“ или “Хроники на Трако- Българските Царе” представлява колекция от манипулирани исторически и религиозни текстове. Авторите и основателите на религиозната общност се наричат Цветан и Стефан Гайдарски (Гайд). Те изопачават писанията в няколко направления. Копират еврейски и библейски текстове, манипулират ги като сменят наименования, имена, изрази, числа и ги представят за „автентични“ тракийски български“ хроники записани от тракийски царе. По същия начин авторите и лидерите на тази религиозна общност копират псалмите на цар Давид, леко ги променят и ги представят за молитви написани и изречени от тракийски царе към тракийския бог Дионисус. В представените текстове името на Бог Йехова се заменя с това на Дионисус, цар Давид се заменя с цар Ситалк или Севт, някои детайли се видоизменят за да не се свързва текста с оригиналния му източник и цар Давид. По- нататък псалмът се представя за молитва на тракийския цар към своя бог Дионисус. Така псалмите на цар Давид се копират и се представят за псалми на тракийски царе, живели 5 века по- късно, а Бог Йехова, Яхве е заменен с тракийския бог Дионисус. Жената на цар Давид Витсавее или Батшеба е обявена за българка и тракийска, което не отговаря на истината, защото тя е чиста еврейка.
Лидерите на религиозната общност Цветан и Стефан Гайдарски (Гайд) обявяват Авраам за родствен тракиец от там и българин син на египетски цар. От историята е ясно, че бащата на вярата е евреин. Цветан и Стефан Гайдарски (Гайд) отричат еврейския народ да е бил преследван в Египет, а според тях народът търпял ужасното робство в Египет е бил тракийско племе хиксос. Мойсей е обявен от лидерите на общността за тракиец и египетски магьосник, който е разделил със силата на тракийската реч водата на езеро, тъй като фараоновата любима изтървала амулета си във водата. По- късно със силата на същите тайнствени тракийски слова разделил и Червеното Море. От Еврейската история и Библейските текстове е ясно, че това не отговаря на истината, Мойсей е евреин и Червено Море е разделил на две сам Господ Бог. Няма никакви тракийски заклинания. Книгата „Тракийски Хроники“ или “Хроники на Трако- Българските царе” е изпълнена с манипулации, някои от които са представени по- долу:

  

image

СЪБОРНА ТРАКИЙСКА ЦЪРКВА  
....апропо, Стефан,покойник, Е обявен за Кардинал,
Патриарх!!!!!



image
 

image

 image

2. .
Гайдарски копират и фалшифицират пророчеството на пророк Езекил (книга на пророк Езекил гл. 27,28) за град Тир и тирския цар записано 6 век пр.н.е. и го представят за пророчество на Делфийски оракул записано 12-13 век пр.н.е. за град Троя , за тракийския цар Резос , като заменят името на Бог Йехова с Дионисус. Стр. 200- 202 . Т.е. копират текста пророкуван от еврейския пророк Езекил и го представят за изречен от Делфийски оракул по повод тракийски цар, което си е манипулация.
 
 
(Книгата “Тракийските хроники” е издадена също и  като “Хроники на Трако- Българските царе”в 3 тома)
1. 1.
Авторите на „Тракийските Хроники“ Цветан и Стефан Гайд представят Витсавее или Батшеба, жената на цар Давид за тракийка. Това е манипулация и “побългаряване” на историята. Известно е, че тя е чиста еврейка. Стр. 39


3.
Цветан и Стефан Гайд обявяват Авраам за тракиец, от там и българин, син на египетски цар и фараон. Според авторите Авраам е бил адепт на египетски свещеник, заедно със своята жена и син са наследили трона в Египет на мястото на своя баща – египетски цар и фараон. Стр. 235- 238.
Естествено това е манипулация, бащата на вярата Авраам е евреин. Историята в книгата Битие е съвсем различна. Цели се узурпиране на еврейския свещен текст, записан по- късно и в библейската история и манипулация на патриотична основа за да се привличат повече членове към общността на Гайдарски.

image4. .
Преследването и робството на еврейския народ в Египет е отречено и заменено с преследване на тракийско племе хиксос. Стр. 239 Цели се отново „побългаряване“ на световната история.


5.
Мойсей е представен за син на Севт от тракийски произход, генерала на фараон и свещеник на Бога на Хелиополис. Стр.239 Това е манипулация, той е от еврейски произход, осиновен от фараоновата дъщеря според библейската история.

6.
Мойсей е обявен в книгата „Тракийски Хроники“ за египетски маг, адепт и свещеник на бог Ра по времето на управлението на египетския цар Ай. Братя Гайдарски са свидетелствали, че Мойсей е разделил езеро, защото фараоновата любимка е изтървала вътре амулета си, по- късно с помощта на същите тракействания и тракийски слова и реч разделил и Червено Море. Стр. 240- 243 Според Библейската история писаниците на Гайдарски са манипулация, защото Бог сам е разделил Червено Море да избави своя народ евреите от преследвачите им.

7.
Авторите на Тракийските Хроники копират псалом 55 и 83, манипулират ги като променят някои думи и имена и ги представят като молитви на тракийския цар Ситалк към бог Дионисус. Тук променят името на Бог Йехова на Дионисус. Псалмът на цар Давид се превръща в псалм на цар Ситалк, който при това е живял 5 века по- късно от цар Давид. Авторите Цветан и Стефан Гайдарски представят текста като оригинален тракийски български текст- хроника. Стр. 290- 291 Това е манипулация.


9.
Авторите на „Тракийските Хроники“ Цветан и Стефан Гайдарски свидетелстват, че еврейския цар Неемия изпраща пророк Йеремия от Израел при цар Ситалк в Тракия, за да му даде изгубените книги на Еврейския закон, защото били загубени в Израел. Според Гайдарски Авраам, Витсавее, Соломон са тракийци и от там българи. Според Гайдарски царят на град Тир – Хирам е бил също тракиец. Според лидерите на „Съборната църква“ Цветан и Стефан Гайд Соломон е дарил книгите на закона на цар Хирам като подарък загдето цар Хирам е построил храма в Йерусалим. От град Тир в Либия тези книги се появили в Тракия и дн. България. Стр. 316- 319. Очевидно това е манипулация, най- малкото защото цар Ситалк и Йеремия са живели по различно време. Цар Хирам е бил цар в Тир, дн. Либия, не в Тракия. Йерусалим е бил твърде далеч от Тракия в онези времена, съвсем различни са били вярванията. Книгите на закона са били добре пазени от еврейските свещеници не е било необходимо да ходят чак до Тракия или дн. България.

10 .
Авторите на „Тракийските Хроники“ копират псалм 133 на цар Давид, изменят леко текста и го представят като тракийска молитва и псалом на цар Ситалк към бог Дионисус. Стр. 298. За повече информация цар Ситалк е живял в Тракия 431- 424 пр.н.е. Цар Давид е живял около 1000 г. пр.н.е. който е и оригиналния автор на псалмите. Оригиналният псалом е молитва на цар Давид към Бог Йехова. Авторството е очевидно.

image
19.
Стр. 345, 346, 347 – лидерите на Епох, Съборната или „Тракийската“ религиозна общност копират псалмите на цар Давид 55 и 36, манипулират текста и го представят като съставен от тракийския цар Медок, управлявал в Тракия 410- 390 г. пр.н.е. или 6 века по- късно от цар Давид. Очевидна манипулация по същата схема, авторът на псалма е цар Давид.

image
image



Гласувай:
6



1. notfun - ....ау,съжалявам, това беше за утре вечер...
29.04.2021 19:59
ноо, вие, ще се оправите...
нали, искате..нещо "Важно.."за четене"..)
цитирай
2. notfun - приемете го, като моят най искрен подарък за ..
29.04.2021 20:17

за вашият "най Светлият ви,Великден..
:Р)))))
цитирай
3. notfun - вчера дадох линка, ще го повторя, не мога да копирам..целите фермани )
29.04.2021 20:21
когато,Човек пише, или говори, той, трябва да се докаже .в Отворен дебат
но, ТЕЗИ Манипулации, са на МНОГО високо Ниво!!

3.
Цветан и Стефан Гайд обявяват Авраам за тракиец, от там и българин, син на египетски цар и фараон. Според авторите Авраам е бил адепт на египетски свещеник, заедно със своята жена и син са наследили трона в Египет на мястото на своя баща – египетски цар и фараон. Стр. 235- 238.
Естествено това е манипулация, бащата на вярата Авраам е евреин. Историята в книгата Битие е съвсем различна. Цели се узурпиране на еврейския свещен текст, записан по- късно и в библейската история и манипулация на патриотична основа за да се привличат повече членове към общността на Гайдарски.
цитирай
4. notfun - https://nrbhistory.wordpress.com/2016/04/13/thracian-prophets-and-their-mistakes/
29.04.2021 20:33

5.
Мойсей е представен за син на Севт от тракийски произход, генерала на фараон и свещеник на Бога на Хелиополис. Стр.239 Това е манипулация, той е от еврейски произход, осиновен от фараоновата дъщеря според библейската история.
цитирай
5. dobrodan - За такива смъртта е леко наказание.
29.04.2021 21:51
Те позорят не просто българския род, те са срам за човешкия вид.
Отлична храна за Диомедовите коне, тракийска мас да си хапнат.....
Мръсни, долни, гадни свински мърши.
На какво ли не са готови някои "хора" за повече парички......
Наместо да ги пребие на място, паството им изпасва всичката тая плява и я приема за истина????
Боже????? Нали ни създаде по твой образ и подобие???
Толкова ли прост си бил всъщност????
цитирай
6. milady - ..Лъжата, е многоо, по-Дебела,ТЕ,върху една Лъжа, съчиняват безкрайна поредица- конфесии, секти, и т н..
29.04.2021 22:22
..защото ,Съзнанието, определя Битието! а не обратно..
Ти, си ТОВА, което мислиш..и си ТАМ, докъдето..си пораснал )
Войната, е за нашето Свръхсъзнание.Хармонията м у Двете Полукълбета @=@
Това, е нашият " божествен" инструментариум, с който Творим...всичко..
нооо, повечето хора, не го знаят..
затоВа,и чакат на Бог, на Съдбата, на късмета
на...баба ванга, на попа )

dobrodan написа:
Те позорят не просто българския род, те са срам за човешкия вид.
Отлична храна за Диомедовите коне, тракийска мас да си хапнат.....
Мръсни, долни, гадни свински мърши.
На какво ли не са готови някои "хора" за повече парички......
Наместо да ги пребие на място, паството им изпасва всичката тая плява и я приема за истина????
Боже????? Нали ни създаде по твой образ и подобие???
Толкова ли прост си бил всъщност????

цитирай
7. notfun - успокойся, др инженерке Панацея,че и ти ми звучиш..като Проповедник, някакси..
29.04.2021 23:31

....ама, нали..тук, всичко е Общооо, панацейка..
23:26
и в Космоса, е така..Акашата, е ЕИП @ Безкрайното Енергоинформац поле..
или, имаме Демокрация, плурализъм..Свободна волеизява..
според мен,ти, също си..едно "Ехооо", мила))))
лека нощ...и Светъл петък ти пожелавам..
Юлия
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: notfun
Категория: Тя и той
Прочетен: 1918516
Постинги: 1437
Коментари: 8951
Гласове: 1597
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031