Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2021 19:39 - мира, не ми дават)
Автор: notfun Категория: Тя и той   
Прочетен: 1216 Коментари: 6 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Сега ,му е Времето )  Бъдете осторожни!
и аз, за  €кстазното "откровение" на една..лу.а  за пенсия..@


http://kosmos-21.blogspot.com/2011/07/blog-post_28.html

Електронен адрес за връзка: apologetika13@abv.bg  
Художествено оформление: Иван Иванов, Цветелин Димитров
Предпечатна подготовка: Венцислав Симеонов
Автор: Валентин Велчев, 2003 г.

  Драги читатели, тази книга е адресирана не толкова до християните, колкото до адвентистите. Но понеже ръководителите им никога няма да допуснат подобен материал да се появи в техните книжарници, добре е да споделяте прочетеното с ваши близки и приятели, членуващи в това общество. Както ни съветва и Господният брат Яков: "Братя мои, ако някой от вас се отклони от истината и един го обърне, нека знае, че ... ще спаси една душа от смърт и ще покрие множество грехове" (Як. 5:19, 20).



 Латинската дума adventus означава идване, пришествие. Тя се свързва с очакването на Второто пришествие на Господ Исус Христос. В този смисъл всички християни са адвентисти. Но сега ще говорим за едно общество познато под името "Адвентисти от седмия ден", за неговото възникване и специфични доктрини, различаващи се от становището на традиционната християнска църква. [1] [*]



Спиритизмът, като явление, не е възникнал в средата на ХІХ век, а се е появил още в зората на човечеството и още оттогава е разпространен всред всичките народи. Жреците на древните идолопоклоннически религии всъщност са общували с демоните (ІКор. 10:20). При въвеждането на израилтяните в обещаната земя Бог ги е предупредил да не вършат мерзостите на тамошните племена: "Да не се намира между тебе ... никой баяч, запитвач на зли духове, врач или запитвач на мъртвите" (Второзак. 18:10-11). Появата на християнството и неговото разпространение е довело до намаляване на хората занимаващи се с извикване на нечисти духове. В Новия завет се разказва, че всички онези, които са приели Божието Слово са изгаряли своите магически книги (Д.А. 19:19). Днес благовестието е достигнало до по-голямата част от народите по земята, което силно е ограничило развитието на окултизма. Затова като цяло броят на спиритистите може слабо да е нараснал (защото се увеличава и населението на планетата), но в процентно отношение числото им от апостолско време насам, непрекъснато намалява.
     
Колкото до това, че спиритизма облича християнски одежди, можем само да кажем, че никоя държаща на Библията църква не е приела такива хора в редовете си. Освен тях има много голям брой общества – мормони, свидетели на Йехова, мунити и други, чиито последователи се опитват да се представят за християни, но никога не са били считани за такива дори от обществеността. С други думи пророчествата й за появата и разрастването на спиритизма, както и неговото внедряване в християнството изобщо не отговарят на истината.

image

ето я...в  €кстазно "Откровение"...лу.. та Профитка...
/то си личи в погледа, в очите е написано Всичко за Човека..
и в Устата... @ )..

а, вие ,бъдете нежни като Гълъба, и хитри,като Змията / Йоан 


(Адвентистите твърдят, че тя има повече от 2000 видения не малка част,
от които са подробно описани – б.а. В.В.)    
 
В цялата Библия и цялата древна и съвременна история няма такъв пророк заел такова колосално положение, както Уайт. Нима беше необходимо да напише 30 000 страници, за да обясни 1300 страници Божие Слово? И днес в адвентните църкви се чуват повече нейни цитати, отколкото живото и вечно Слово на Господа.
 (Н. Николов вероятно има впредвид само онази част от нейното творчество, която може да бъде разглеждана като коментар към Библията – книги, трактати, статии и др. Освен това има запазени още над 60 000 страници – дневници, специални свидетелства, лична кореспонденция и т.н. – б.а. В.В.)

Ако някой дръзва да говори неща, които Бог не говори и да ги предава като Негови, тогава? – "Така казва Господ Иеова: Горко на глупавите пророци, които казват Господ говори, когато Господ не ги е пратил. И които направиха човеците да се надяват, че думата им щяла да се изпълни... Понеже говорихте суети и видяхте лъжи, затова ето Аз съм против вас, казва Господ Иеова" – Езекил 13:3-9; Второзаконие 18:20-22; Колосяни 2:18. И какво е следствието от това? – "няма зазоряване за тях" – Исаия 8:20. Никой не може да застане срещу Словото на Господа и да нарече себе си Божий пророк. Господ не ще търпи това – "Не притуряй на Неговите думи, да не би те изобличи и да се окажеш лъжец" –Притчи 30:6.
    
В първата християнска църква също е имало пророци, ап. Павел също е получавал видения, но никой от тях не е оставил един написан ред (вън от Словото), макар да са живяли във време, когато Святия Дух непосредствено е ръководил дейността им. Всички те са говорили за Исуса и са проповядвали Словото Му. 
       
 
И още нещо от нея:

       Кн."Притчите на Исуса Христа", стр. 72-74:
"Никога човешки теории и умувания не ще ни отведат до ясно разумление на Словото Божие ... Сатана действа върху умовете, за да ги накара да вярват, че могат да придобият чудесни познания вън от Словото Божие ... Свещените писания не трябва да се четат при слабата светлина на традициите или въображенията на хората. За да се разпознае славата на святото Слово Божие, никой няма нужда от опушените лампи на земната мъдрост. Самото Слово Божие си е светлина. То е откровение на Божията слава; в негово присъствие всяка друга светлина бледнее".
     
Не ти ли се струва, че тя сама опровергава себе си? Няма друга светлина вън от Словото, а тя самата дава такава, макар да я нарича "малка светлина", която отвежда вярващите до "голямата светлина" – Словото! Каква е тази "малка светлина" от 30 000 стр., която е затъмнила "голямата светлина" от 1300 страници? Какво да кажем за тези, които са живели преди нея и не са имали възможността да видят нейната "малка светлина"? ... Ако Елена Уайт ни води към Словото, т.е. ни го изяснява, то не означава ли, че не е достатъчно ясно и че Светият Дух не си е свършил работата? А как тогава псалмистът извиква:
"Чрез Твойте правила станах разумен... Изясняването на Твоето слово просвещава, вразумява простите ... Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеките ми" – Псалом 119:104, 105, 130.

      "Любезни читателю, аз ти препоръчвам Божието слово като мерило на твоята вяра и постъпки. Чрез това Слово ние ще бъдем съдени" & 10 ст."Време за събиране". Този апел написан от Елена Уайт, макар и нереализиран в живота й, препоръчвам на себе си и на теб."

Както се убедихме откровенията на останалите им пророци –
У. Милър, Х. Едсън и др. са също толкова далеч от
Библията, колкото и нейните.

image


 колежке Тота, и мила баба ДелВа, и ти- Мулти Рассо..мислете бавноо...
 и не ни вкарвайте в Заблуждение!
 Грях  Е! ще се  каете...
без Голата Истина..
всичко,"извън"..е дрън дръън... дръънн..

Коментарът чака одобрение
Постинг: ~
Автор на постинга: svetulkac








Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. notfun - ...Лъжа, построена в у.. друга Лъжа !!!!
03.05.2021 20:30

...как да се измъкнете от Коварният Егрегор, който.."изпива" Енергията ви?
затова пиша...докато, белки..имаме и някаква полза...
не ми е нужна вашата Симпатия. и жалка Обител.
Тя е вашата клоака, лобно място на
вашата Погибел, и грях..даа, грях е, тота, когато "ми навираш"..тази луда
сектантка в лИцето, и ми се правиш на хЕнтелектуалка, и родолюбка...
...огледайте се, тук, останаха да пишат само..такива "нередовни) или пък
платени.То е безпощадно ясно..Имаме "лов на Души!
изумена съм, но не губя кураж, напротив..
Злото, ни.."води"към Доброто!
/ преподобна Юлия) имало и такава Светица, разбрах скоро...
от най добрата
ми приятелка- добър, работлив, честен, скромен Човек, но..и тя е зомби..
и за мой ужаас, и сина ми..затоВа пиша, боли меее...
цитирай
2. notfun - защоо, не спрете да лъжите...погубвате се, те знаят кои са..
03.05.2021 20:32
колежке Тота,вандела007/милата баба ДелВа, и ти- Мулти Рассо..и др 10 12, анонимни, мислете бавноо...
и не ни вкарвайте в Заблуждение, измама, словоблудие!
Грях Е! ще се каете..ще плащате..

без Голата Истина..
всичко,"извън" ..е дрън дръън... дръънн..
Коментарът чака одобрение
Постинг: ~
Автор на постинга: svetulkac
цитирай
3. milady - http://kosmos-21.blogspot.com/2011/07/blog-post_28.html
03.05.2021 20:37
със съкр го давам този Анализ, който е Библиографски Шедьовър, за изкушените..

Може ли Милър да се идентифицира с ангела прогласяващ първата вест?

Първо, посланието на ангела не се отнася до Второто пришествие, а до съдбите на Бога по време на Голямата скръб. След този ангел има още двама вестители и редица събития, които трябва да се случат преди да се завърне нашия Господ. (Казаното от първия ангел не може да бъде свързано и с "изследователския съд". На него се твърди, че ще бъдат прегледани само делата на вярващите в Исус Христос, а тук става въпрос за язвите, които ще сполетят всичките народи, както е изяснено по-нататък в Откровението.)
Второ, адвентистите се опитват да обяснят грешката на Милър като заявяват, че в Библията имало и други неизпълнени пророчества. Например пророчеството на Йона за унищожаването на Ниневия, не се било сбъднало. Но тяхното оправдание звучи прекалено наивно. От цялостния контекст на книгата се разбира, че Бог изпраща Йона да призове жителите на Ниневия към покаяние, в противен случай града щял да бъде съсипан. Ако Бог беше вече решил безусловно да изпепели Ниневия, както например Содом и Гомор, нямаше да изпраща някой да ги предупреждава. Градът е оставен невредим, понеже жителите му искрено са се разкаяли за лошите си дела. Адвентистите явно не си дават сметка, че твърдението им, че в Библията има неосъществили се пророчества уронва нейния престиж и прави Бога лъжец.
цитирай
4. milady - ...Измамата:'Чиста' вода, в която,има няколко капки отрова..може да ви..отрови.
03.05.2021 20:49
Тук само ще приложим по-обширен цитат от един автор – Недко Николов, който още през 1980г. заедно с няколко членове и симпатизанти на Адвентната църква, е напуснал нейните редове. Причина за това е било: "несъответствието между Библията и адвентното учение". Ето какво пише той в труда си "Адвентизъм или .." стр. 32-37: "Само в книгата й "Опитности и видения" Елена Уайт има десетки, да не кажа стотици грешки. Достатъчно е да навлезеш в нейните описания, които са били и остават наръчник на адвентистите, за да разбереш страшния лабиринт от фалшиви учения, скрити под мантията на християнството. И понеже повече от трудовете й са проповеди върху библейски описания, поднесени в достъпен, макар и претрупан стил, мнозина са склонни да я приемат като пророк или като Божий служител. Честно е да кажа, че тя има увлекателни разсъждения за библейски случаи, които мога да чета както многото други писани преди и след нея. Но само толкова ... Съгласен съм, че тя поднася едно ведро с чиста вода, но не забравяй, че в него има само няколко капки отрова. За обикновения човек цвета и вкуса на тази "чиста вода" не е променен, но това не пречи тя да го отрови. И ако крайният резултат е това, съгласи се, че на Дявола не му пречи да поднесе повече чиста вода, стига с това да скрие по-добре отровата./

/ тук,ще сложа Край!
цитирай
5. dobrodan - Юле? Моля те, махни тоз киликанзер, че ми се плаши кучето и вие?
03.05.2021 22:59
Какви снимчици пускаше досега :), какво нещо изрови амаааа.......
И казваш, някой вярва на тоя боглодит с незнаен пол?????
Въх мари майка.......
То закъсало по пътя към човека, ала сипе божии откровения?
Че му и вярват?
Е не....не е за вярване?!
Шокиран съм, наистина.
Сериозно, ако има някоя бременна да ти прегледа постинга, направо може да се повреди.....
Имай милост? Скрий таласъма някъде, че ми докара киселини?
цитирай
6. notfun - :-)))))))))).....хахах ха ха, ами, викам..да разбудя блогетоооу, френд..
03.05.2021 23:22
dobrodan написа:
Какви снимчици пускаше досега :), какво нещо изрови амаааа.......
И казваш, някой вярва на тоя боглодит с незнаен пол?????
Въх мари майка.......
То закъсало по пътя към човека, ала сипе божии откровения?
Че му и вярват?
Е не....не е за вярване?!
Шокиран съм, наистина.
Сериозно, ако има някоя бременна да ти прегледа постинга, направо може да се повреди.....
Имай милост? Скрий таласъма някъде, че ми докара киселини?

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: notfun
Категория: Тя и той
Прочетен: 1919649
Постинги: 1437
Коментари: 8951
Гласове: 1597
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031