Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2021 20:48 - ...за какво..спорим? аз съм тук от 10г + / -
Автор: notfun Категория: Тя и той   
Прочетен: 2088 Коментари: 10 Гласове:
5

Последна промяна: 25.06.2021 21:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ТРОЯНСКА ВОЙНА, нямаше...
/Алтернативна История

МИСТЕРИИ НА ЛЕГЕНДАРНАТА ТРОЯ - АЛТЕРНАТИВЕН ИЗГЛЕДНа първо място, искам да изкажа благодарността си на редовния читател на канала S. Kichigin за предоставения материал за тази статия.  

В тази поредица от статии ще се опитам много кратко и лесно да представя съдържанието на книгата на Андрей Степаненко „Историята не е повече“.

Продължение, началото на поредицата гласи: Историята вече не съществува. Тайната на библейския Йерусалим. / Историята,я няма. Експедиция на Наполеон в Египет. / Историята няма. Персийски гамбит. / Историята няма. Къде всъщност е измислен барутът?
/ Историята вече не съществува. Страхотна и невидима стена.


Тайнствен и легендарен

Трудно е да не забележите, че в западния свят, а след тях и в подкрепящото русофилско лоби на Русия (според традицията, установена в СССР), те интензивно култивират легендата, че ВСИЧКА древна история на света се състои от красиви приказки на древни гърци, арогантни римляни и измръзнали викинги...

Легендата за Троянската война (приблизително XIII-XII век пр.н.е.) е един от най-обичаните сюжети на древни митове от читателите. Доказано е, че класическият сюжет, описан от Омир в „Илиада“, има по-ранни корени и е бил известен под формата на различни истории за Троянско-гръцката война.

 

Предвид постоянния интерес към Троя, те я търсеха дълго и безуспешно, но не можаха да я намерят. В академичните среди учените дори вярвали, че Троя е измислен град. Въпреки това имаше умен човек, който буквално накара света да повярва в неговата находка.

https://bg.greatplainsparanormal.com/6338027-the-story-is-gone-mysteries-of-the-legendary-troy-alternative-view


image

Историята/я/ няма. Мистерии на легендарната Троя - Алтернативен изглед Реальная Троя

Реальная Троя

image

 

Греческая Ойкумена огромна, от Крыма до Карфагена, и городов с названием Троя может быть больше, чем один. Но наиболее интересный случай – та историческая Троя, что находится на земле Каира. Эта крепость перекрывает собой вход в Amnis Trajanus – Реку Траяна (она же Река Августа – Amnis Augustus, он же – канал Исмаилия). Причем карт, указывающих на Трою (пусть и плохого качества), довольно много. Вот фрагмент карты дельты Нила в районе Вавилона. В правом нижнем углу – город Troja. Это – она. На многих картах чуть южней города Troja есть еще и некий Troicus.

На мой взгляд, эта карта-реконструкция неточна, и Троя стояла ближе к Вавилону, на входе в практически одноименный Траянский канал. Там и впрямь есть крепость, которую называют Фустат и которую первым делом взял в Египте Амр ибн Аль-Ас. Эта уникальная крепость стоит в Каире, напротив острова Родос (на карте снизу – Rhoda), и вместе они делают Траянский канал, ведущий из Нила (Nile river) в Красное море (Red sea canal), то есть из Индий в Европу, абсолютно неприступной. А это – самая золотоносная транспортная артерия Античности. За нее воевать смысл имело.
 

image

 

На разных картах реконструкций крепость Трою показывают в разных местах, но следует помнить, что береговая линия Нила меняется, и вход в канал регулярно смещается вдоль берега, а Троя зависит от положения этого входа. Нилу не прикажешь, а крепость при таких деньгах ни расширить, ни перенести не проблема. Здесь же, в крепости, до сих пор есть руины старого акведука, а следует помнить изумительную находку Анатолия Фоменко: aquae-ductio – акведук, «ведущий воду», и equae-ductio – «ведущий коня». Стоящий на ногах – точь-в-точь как конь, – Троянский акведук мог быть истолкован или переведен как Троянский конь со всеми культурными последствиями. А Гомер просто обязан был воспеть этот кусочек греческой земли. Потому что именно здесь собирались все деньги мира.
 

Троя и Родос: подлог на подлоге..

Троя и Родос: подлог на подлоге/ сам, за себе си )

Открывший ту самую Трою и нашедший золото Приама, археолог Генрих Шлиман лгал всю жизнь. Лгал, что был на приеме у президента США, лгал, что выступал в Конгрессе, беззастенчиво подтасовывал факты при раскопках Микен. Лгал он и об обстоятельствах обнаружения золота Приама.

image




image 

Първата снимка на съкровището на Приам.

Най-интересното обаче е не златото, а личността на Шлиман и целите, които той си е поставил. Факт е, че синът на германския пастор Шлиман по чудо е оцелял при корабокрушение край бреговете на Америка, което означава, че той е възстановил хартии на това име там, далеч от родния си полицейски участък. И той не се завърна у дома след странстванията си, а в Холандия и там изведнъж се оказа, че той знае забележително руски - научи го мимоходом. И ако не знаете колко е излъгал през живота си, тогава,как можете, да повярвате. С това внезапно познаване на руския език и документи, „възстановени в Южна Америка“, Хайнрих Шлиман постига всичко в Русия: позицията на доставчик на барут по време на руско-турската война, столът на директора на Императорската банка и дори титла на почетен гражданин на Санкт Петербург. Отговорът на Операцията, е прост: по това време беше забранено доставката на основния компонент на барута - селитра - на Русия, а синът на германския пастор Хайнрих Шлиман изпълняваше функцията на „задна врата“, купувайки селитра сякаш за себе си. Типична "куха конфигурация". Ясно е, че моментът е дошъл, и парите, спечелени от доставката на селитра и барут за войната срещу Турция, сякаш по поръчка са инвестирани в голяма археологическа фалшификация на територията на същата Турция

Шлиман описва колоритно как съпругата му София пренася троянските съкровища в кошница със зеленчуци през турски митнически постове. Но, съкровището на Приам е доста голямо: бутилка с тегло 403 g, бокал (200 g), чаша с форма на лодка (601 g), диадеми, верижки, гривни, пръстени, копчета - само 8700 (!) Предмета от чисто злато. Плюс изделия от мед, сребро, електро, слонова кост и полускъпоценни камъни. Берлинският музей.. съхраняваше съдържанието на „дамската кошница“ в три тежки кутии. Шлиман твърди, че е открил съкровището на 14 юни 1873 г., ден преди планираното си заминаване. Проучване на дневниците и материалите на кореспонденцията на Шлиман, обаче показва, че нито той, нито съпругата му са могли да са били в Хисарлик по време на откритието. София живеела в Париж, а по това време разкопките били завършени.

За Турция беше изключително опасно да има Троя на своята земя - културна светиня на Гърция, която традиционно е напрегната с Турция. Съкровището на Приам може да се превърне в друг инструмент в ръцете на дипломатите, а самата Турция с това ниво на научно развитие никога няма да докаже, че съкровището е фалшифицирано. Но някой сериозно се противопостави на това подреждане и изследването беше проведено на най-високо ниво. Този текст /е/ има уведомителни фрагменти.

 

Данный текст является ознакомительным фрагментом.

Продолжение на ЛитРес
https://pub.wikireading.ru/49282

image Известният троянски кон.



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. notfun - ...дума, дума..отваря..и,нали, сме..неспасяемо..луТи ))
25.06.2021 20:57
според /моЙта/ баВна..опонентка, и любимка, и любимка
на ди,дядя божката...
ТРОЯ, е на един кЮр място, във Вселенският Триъгълник@
м у Тепетата,Ямболя..и Карандиля..оттам Започва Човеческата Хистория
амии, хубава тема..случайно я открих, признавам..
лаиците, имаме..Божествена Интуиция..и луд късмет )
няма как, ще благодаря, и на краси ( добродан)
той е повода ))
нека да четем сега...бавноо..
цитирай
2. notfun - ..защоо, се надсмиваме..на "ППП" (патоса на пламенните..па@ки)
25.06.2021 21:12
амии, някак ,очеИзвадно,личи.."дълбочината на Мисълта)
..и как сме (по)объркали Нета, и в частн..ФейсБука с Академията на Бани )
тоже..и Российская академична наука (РАН)
цитирай
3. notfun - какво да допълня..
25.06.2021 21:18
у дома,имам 2 или 3 книжки/ не мога да..помъкна и аз скромната ми БиблиотеЧка..
и там, съм заредила, и един г н - с 'Подземните градове и съкровища на
България..ще се сетя името му..нямам време от ходене, да изчета и него )
Милан Миланов, дааа..обикаляше и той кабеларките, с една Варненска..кукла
тя, па била...контактьорка..каква да бъде))..не е шефка, като кака Уичка..
ноо, пачки да има /Бабки, се казва по русскому ез..и, това научих скоро..

изобщоо..Хората, правят..пари..а ние, ги...четем..))
цитирай
4. fun1001 - ..за какво, и за що, се водят, най злобните, и яростни блоКобитки.
25.06.2021 21:45
за..Историята, мн ясноо..защото, както стана видно, там..
лъжите, локумите и манипулациите, най здраво..се "друсат"..
вкусни и безкрайнии..като друсан кебап..с черв.вино)
виж, в Биологията, и Химията) нещата, стоят..по-категорично..
там..главата е глава, и задника, си е..Озаде))
а в Поморийско, се прави Сол..а не...злато..
инак, лично, аз се боря за Истината...истинската.Истина..
всеки, си има краста..Бъг, и моят е такъв..
и, това, е от Първият ми ден, и час, и Пост, тук, в този Кръжец..

Благодаря ви за интереса, мои любими читатели..
за тези, които сте оффлайн, пиша )
цитирай
5. dobrodan - Пропускат Скандинавската Троя, горките руснаки.
25.06.2021 22:53
Нищо, един ден Троя ще излезе в Масква. Или поне в Крим.
Юле......какви неща ми пратиха......е не може да бъде, честно :).
Търпение, търпение :)!

"Можем да споменем, че градът Асгард у асите е имал и друго име. В "Младшата Еда" Стурлусон съобщава: "След тях те (Один и братята му) си построили град в средата на света и го нарекли Асгард, а ние го наричаме Троя". Това наименование на съставни части може да се раздели така: Тр-оя. Първата съставяща "тр" вероятно насочва към името на бога - баща на Один, когото наричали Тор, както вече видяхме в "Описание на Земята III". Втората съставяща "оя" в буквален превод от тюркски език означава "гнездо", а в преносен смисъл се използва в значението "дом". Значи второто название на този град е било "Тороя" - "Гнездото на Тор" или "Домът на Тор". Всичко това навежда на мисълта, че и в Мала Азия, където също са живяли аси, легендарната Троя може да има такава именна семантика."
цитирай
6. notfun - ...ще ми кажеш,ли...на Уше ()
25.06.2021 23:11
..покрай вас / теб и Расса/ се запалих и аз...
в Руският ГоГоль, има многоо повече материали...
ето, каква е Ползата от БГ Славянската Азбука, де им я занесохме, на крака,
на..тези, ненаядни грандомани..гове..дааа.)))
как да ги..заобича..човек...
цитирай
7. dobrodan - Ще ти го кажа съвсем ясно -
25.06.2021 23:16
получих потвърждения на тарихите. Със снимков материал.
Русите бяха хитрите, а ние - честните.
На печелившите честито.
цитирай
8. notfun - https://www.litres.ru/andrey-stepanenko/istorii-bolshe-net-velichayshie-istoricheskie-podlogi/
25.06.2021 23:18
сегаа, съм зачела, и тозз...да видим, къде ще изскочи Заека..

Алтернативни варианти

А. Степаненко в книгата си „няма вече История “(не знам,дали ми е точен превода),
предоставя информация, указваща местоположението на едноименния град в Египет. Като доказателство той цитира множество карти от 18-ти век, с град Троя в делтата на Нил (между другото, там е посочен и Вавилон) на входа на Траянския канал, водещ към Червено море.
И Омир просто трябваше да възпее това парче от гръцката земя. Защото тук бяха събрани всички пари по света по това време. Този канал е най-златоносната транспортна артерия на древността. Имаше смисъл да се бори за нея.


цитирай
9. tres1 - Елементарно Уотсън
26.06.2021 01:08
Има ли и каква е връзката м/у Троя, гърците и Омир ? След като троянската война се е водила 13-12 век п.х., а появата на т.н. гърци /елини/ на Балканите /където се подвизава Омир/ се посочва да е започнала 8-7 век п.х. като как са водили война с троянците без да имат нито преди, нито след появата си на Балканите държава. Ако все пак преди появата им тук 4 века по-рано са водили война с троянците от името на Абисинско царство или на Египет ще да е ставало това. Освен това Омир е толкова елин колкото македонците са шопи. Иначе съчинението си го бива, а и нашата грамотност също.
цитирай
10. notfun - ...звучите "елементарно", и виждаме, че изпадате в битова..фактология..) за кокошката, и яйцето..
26.06.2021 08:21
Моята Идея, е съвсем друга..
/за грамотност,може да сигнализирате..леля си,например,ако е наблизо!
аз съм Лингвист,такова ми е образованието..
нищо,че съм и блокЕрка,и пиша, както ме кеффи)
лека нощ..съжалявам, че, пропуснах..Великите Траки..

/най-интересното обаче е не златото, а личността на Шлиман и целите,
които той си е поставил/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: notfun
Категория: Тя и той
Прочетен: 1918511
Постинги: 1437
Коментари: 8951
Гласове: 1597
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031