Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2021 20:14 - да чете бай тачков..и другите..тъ..троли...
Автор: notfun Категория: Тя и той   
Прочетен: 822 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 03.07.2021 22:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

 Русия в окупирана от САЩ страна

НИЕ, не "пишем"..."против" тоз или онзи!! това, звучи примитивно..колегата, поет..
Защото,ние сме Философи, Преследвачи, и Мъченици  на Истината...
да не  забъркваме..така нехайно..попарата  Компоти + компютри = БСП ))

https://www.ideyazabulgaria.org/aktualni/analizi/3970-2012-12-16-20-15-34


image

В статията си  «Федоровский синдром-2» или «Россию будут освобождать от оккупации казаки. Засланные» авторът и икономист Кирилл Мямлин  цитира думите на бившия  съветник на Путин -Евгений Федоров , който казва -"Русия е окупирана от САЩ страна" и дава факти за това:
"Русия е окупирана страна. Ежегодно ние плащаме данък в хазната на САЩ - около 200-300 милиарда долара, което е равно на всичките събирани данъци в Русия. Целият частен бизнес в Русия, освен малкия и средния, е длъжен да се регистрира в чужбина, и това правило е установено от американците още през 90-тте години.

Централната банка на Русия е отделена от държавата и е подчинена на Ню-Йоркската съдебна юрисдикция. Т.е. Руската Централна Банка може да се съди с руското правителство, в Ню Йорк. Всичките партии са създадени и се издържат от "дарения", а уставите им са измислени от американците. Американските съветници 1991 г. подбираха бъдещите олигарси и им раздаваха съветско имущество, при определени условия. Властта се контролира чрез механизмите на корупцията. Американците ни забраниха да се борим с нея.
За 20 години руските елити станаха американски. Реално, Русия я управляват неруски елити. Нашата държавна система работи за държава, под името САЩ. От тях е създадена и за тях работи...
.
" казва Федоров.


Дори можете да го чуете лично от  устата на Евгени Федоров 
в този видеоклип 

https://www.youtube.com/watch?v=a1xGE6zsLPo

Евгений Федоров е напълно прав. В Русия след 1985 г. бе вкаран нов обществен и икономически модел- "АМЕРИКАНСКИЯ НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМ". Вкара го последния елит на КПСС -Горбачов и наследника му Елцин с американския план "Дълес", направен по същия начин като бе направен и за България американския план
"Ран Ът". 
А назначеният от Елцин - Путин го бетонира и стана неговия най-голям покровител.


   
image

Когато американският неолиберализъм навлезе в Русия, тя беше 11 пъти по слаба икономика от САЩ и глобалният пазар на неолиберализма вкара руската икономика в ръцете на по силната американска икономика. Неолиберализмът превърна Русия в пълно подобие на САЩ, роди олигархия и политическа мафия, а глобалния пазар на неолиберализма свърза капиталите на двете олигархии и отвори за САЩ вратите на Русия за добиране по-лесно, по терлици и "мирен път", до руските природни източници. От друга страна глобалния пазар отвори вратите на Русия за руските олигарси да изнасят капиталите си за по-сигурно в американски офшорни банкови протекторати( данъчни убеижща), по този начин руските капитали пълнят хазната на САЩ.


Путин е бетонирал неолиберализма в Русия, създател и поддръжник е на уродливото явление ОЛИГАРХИЯ в Русия. Сега тази олигархия разпродава Русия като носна кърпичка.
Путин е установил едноличен авторитарен режим без грам демокрация с огромна корупция по всички етажи на властта и е спрял демократичното развитие на Русия. Политиката му за противопоставяне със САЩ е лъжлива, с мисленето на старата съветска политика, на която и трябва като време ОНО да има ВРАГ и да се противопоставя на някого. Дори и идеология му бе създадена от личния му идеолог Владимир Сурков-сега станал най-влиятелната личност в Кремъл след Путин и наречена "за силната държавност" сиреч "за силния ръководител"-
Сталин , Мусолиин, Хитлер и прочее...

Путин и двойникът му Медведев без виждане за икономически и социален модел безразборно приватизират руската икономика за 1 рубла и я хвърлят в частни ръце на подбрани от тях олигарси, като ги нареждат в кръг около себе си, в който те са в центъра и размахват диригентската палка. Така за 1 рубла се раздават националните богатства на руския народ и се изработват за 1 петилетка олигарси с несметни лични богатства, смъкнати от гърба на руския народ. На Русия природните богатства са проформа държавна собственост, двойката Путин и Медведев ги раздава на владеене и експлоатация на олигарсите, те плащат само 13% данък и останалите 87 % от печалбата прибират за себе си и изнасят в американски банки.


със съкр, има и ощее..))

https://www.ideyazabulgaria.org/aktualni/analizi/3970-2012-12-16-20-15-34




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. notfun - ....балалайките, най добре, да си редят римите..
02.07.2021 20:19

..а, Киффлите, да наблегнат на..пълнежа ))
и недей трупа тролска плява..Хуич, Не ти се отдаавааа, какино..)
по добре,си потърси некой Филм, за Кралят, и седемте джуджета..)
цитирай
2. fun1001 - ..направете аналогията с България, ако решите да го изчетете...
02.07.2021 20:47

..кой има нужда От "разделяй и владей"
...дали сме сини, или червени, или жълто кафяви..
Герберски..мисирки, се ЕДИН, държи Капитала...
който,търси,ще намери отговорите...
другото е...сърбел, или платен "слугинаж"...

Лично, Аз, съм работила, винаги за себе си!!
и за никой друг, освен за децата ми...
цитирай
3. fun1001 - автор, Дора Апостолова../ Авторски материал на "Идея за България"
02.07.2021 20:50
Неолиберализмът може да се изгони от Русия и Путин да бъде свален, само със срещуположна много градивна и прогресивна идеология на нов тип ляв политически субект, която да го победи по политико-законодателен път. А такава идеология сега може да стане само "европейската социална/правова държава"( welfare state), която е пълен антипод на американската неолиберална държава и вместо парите, има за главен бог ЧОВЕКА и е направила обратното- парите обслужват човека. Тя сега е представена най-добре в 8-те страни от северна и средна Европа-Швеция, Финландия, Норвегия, Дания, Холандия, Германия, Австрия и Швейцария, които "победиха" капитализма и построиха "развития социализъм" и реализираха напълно "Капиталът" на Карл Маркс, премахна се изцяло експлоатацията на труда, несправедливото разделение на обществения продукт и средствата за производство, социалното неравенство, смени се старото класове деление на обществото на пролетариат и капиталисти, на мястото на пролетаризацията се сложи голямата средна класа и я направи управляваща класа. Социалната държава създаде в себе си и правова държава и свой модел демокрация "реалната демокрация" с основни принципи: народовластие; антикорупция и правото със силно действие на върховенството на закона; работа и действие единствено в името на обществените и държавни интереси; деполитизация и професионализъм, социалност и справедливост; солидарност и взаимопомощ; екологичност и прозрачност, вградени в правота и социална същност на държавата. Правотата държава спира всякаква корупция в обществото и възможността да се роди олигархия, капиталите и корпорациите да управляват партията и държавата.
Европейската социална държава е най-високия етап в развитието на човечеството, тя издържа кризата тръгнала и разпространила се от (нео)либерален САЩ и показа своята жизнеустойчивост и дълбока хуманна същност.

Но да се намери противодействаща идеология е работа на руската интелигенция, защото интелигенцията е водеща сила в във всяко общество.
цитирай
4. fun1001 - https://www.ideyazabulgaria.org/autors/doraapostolova
02.07.2021 20:52
Епилог..)

Същото е положението с интелигенцията в България. След 23 години "демократичен преход" България продължава да има интелигенция зомбирана с идеологемите на старата комунистическа идеология за "силната личност -ръководител" и възвеличава Путин. Тя не вижда разликата между Русия 1878 г и Русия 2012 г. и продължава да бъде като оно време "русофил" и дори да вярва в "дядо Иван" , че той ще ни освободи отново, този път от "новото олигархично робство".
Какъв парадокс?! Та "дядо Иван" е сега сам е пълен до козирката с олигарси ?

В Русия (и България) сега липсва европейски образована интелигенция, възпитана в идеалите на съвременната европейската правова и социална държава , да познава нейния развит европейски опит и демокрация , да го донесе в Русия( и България) и образова народа си с него.
И това считам за голямо нещастие.

Автор Дора Апостолова
18 януари 2013 г., актуализиран на 16 април 2014 г.
Повече за автора в неговия БЛОГ
Авторски материал на "Идея за България"
цитирай
5. milady - ..Киффлата, отново...изпаднала..
02.07.2021 23:21
..в поредният делириум Логореус Блокус Есенциале )
да налива акъл, на хора, които са..300 дължини..пред нея
добре е, че си анонимно""идеална"))
и се наКъса, да се дупиш на тоз и онзи,за 3- 4 +
това, ти е Житейската Парадигма, и..мечтаната...Летва...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: notfun
Категория: Тя и той
Прочетен: 1941140
Постинги: 1437
Коментари: 8951
Гласове: 1597
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930