Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2021 21:11 - ...хей Ръчички...хей ги..пет ))
Автор: notfun Категория: Тя и той   
Прочетен: 865 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 


http://6nine.net/2021/08/01/shte-umrat-predimno-nevaksinirani/#more-6162


I fucking love science!
Здравейте! Казвам се д-р Й. Стефанов и съм микробиолог (доктор по биология в направление микробиология, ензимология, молекулярна биология), science enthusiast, по дефиниция на БГ законодателството се водя "млад учен", a всъщност съм ПРОСТО и САМО любопитен. Геймър, меломан, киноман. MARVEL FAN! Млад съм, което явно за много хора е проблем. За други щеше да е проблем, ако бях брадат старец :D Няма угодия. Професионално винаги съм бил насочен към индустриалната сфера. За мен тя е по-интересна, динамична и продуктивна от академичната. В момента се занимавам с R&D на нови ваксини. Ако някой иска да се свърже с мен, може да ми пише на посочения имейл, да ми прати съобщение в страницата "Наука и критично мислене" (която е моя) или просто да ми пише на личния профил: https://www.facebook.com/munroe90


image



Огромното количество данни ясно показва, че за да предпазиш себе си и най-вече близките си, е нужно само да си поставиш 2 дози ваксина. Процесът е бърз, безболезнен и доказано безопасен.

Израел в момента също доста актуална тема за дискусии. Много хора се изумяват, че макар високия дял на ваксинирани хора в страната, случаите на инфектирани отново се покачват. Това най-вероятно се дължи на разпространяващия се делта вариант. Но трябва да се отбележи, че макар увеличаващия се брой инфектирани, броят на хоспитализираните и особено на смъртните случаи остава пренебрежимо нисък. В крайна сметка отново се потвърждава наблюдението, че дори ваксинираните да са по-уязвими на инфектиране, то рискът от хоспитализиране и смърт остава нисък (Източник 3).

Огромното количество данни ясно показва, че за да предпазиш себе си и най-вече близките си, е нужно само да си поставиш 2 дози ваксина. Процесът е бърз, безболезнен и доказано безопасен.

Актуални данни към момента. Източник: Johns Hopkins University; U.S. Department of Health and Human Services
image



Гласувай:
6



1. marana69 - ...междувременно, в ПодМосковието, Путин..
13.10.2021 21:29
..наложи Задължителна Ваксинация, там са същите Аборигени ,
като в Бг и Румънеще, 20 % с Акъл, масата, са..павиани )
или, платени...още по кофти...ГРЯХ е!!

не се смея, отчайващо е..

а ВСИЧКИ антиваксъри са Червени Тролски мамУни / светят им..гъ..задНиките @
цитирай
2. fun1001 - Ще умират предимно неваксинирани…/съкращавам материалите, давам и АВТОРА!!
13.10.2021 21:54
бай Алко,а не като теб, и "анонимната" Буля Тролица ..с найсе Путенски..ника )

На някои хора може това заглавие да звучи стряскащо, пресилено, грубо, но за жалост това е суровата истина, а този феномен наблюдаваме пряко и в момента.

Темата за ефикасността на ваксините е изключително гореща, особено в социалните мрежи. Обикновено, за да се обори факта, че ваксините към момента са спасили стотици хиляди животи, се вади анекдотен пример как някой се е заразил, макар да е бил двукратно ваксиниран, а дори може и да е бил хоспитализиран. Тук се пропуска факта, че никой не гарантира 100% ефективност. Разбира се един анекдот лесно може да се обори с огромното количество натрупани емперични данни (ако ответната страна е готова да ги приеме и най-вече да си промени гледната точка), а те показват, че ваксините предпазват не малка част от населението от заболяването. Дори някой да се инфектира, то той би прекарал заболяването изключително леко, а до смъртни случаи рядко се стига. Данните показват и другото мрачно бъдеще, което ни очаква – починалите ще са предимно неваксинирани… А в България те са много.



цитирай
3. planinitenabulgaria - Гледах предаване от Гърция:
16.10.2021 21:49
Един дядо протестираше срещу ваксините, но протестът му бил не срещу ваксините, а срещу задължителното ваксиниране, защото това било вид фашизъм. А той бил против фашизЪма. После той и няколко баби нападнали един пункт за ваксиниране и набили персонала. Спред мен, защото са фашисти.
По Западна България има един лаф:
Тия ни съм ги виждАл, ни към ги чувАл, но га ги срещнеш, да ти е драго да им ебеш майкята....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: notfun
Категория: Тя и той
Прочетен: 1935285
Постинги: 1437
Коментари: 8951
Гласове: 1597
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930