Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2022 11:41 - никой,НЕ може да блокира,
Автор: notfun Категория: Тя и той   
Прочетен: 918 Коментари: 7 Гласове:
7

Последна промяна: 18.05.2022 11:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   

  моята лична Библиотека ,в АКАША ( Космичният Интернет...)
  не се и опитвай, гог и магог...

   Темата ми , за Уикенда, ще бъде--Войната, в Украйна,,
    Е, СРЕЩУ БОЛГАРИЯ..и БОЛГ АРИИТЕ../ от кого, се води?
   от херв юд, Банкерски Световен, криптоЕЛит..
   / обичам ,да бъда..кратка...

....следва....



От хронологията на фактите, свързани с подчиняването на хазарските земи от славянорусите и в контекста на съпътстващите събития в Московия от периода до 1580-1590 г., излиза, че “Повестта” е компилирана и редактирана (редуцирана) след 1556 г., а най-вероятно дори и след 1570 година.
На такъв извод навежда и друг текст в руското историческо произведение, пряко свързан с цитираният по-горе: “И след тези братя (Кий, Шчек и Хорив, които уж построили Киев)

  избрах този  блогер/ хареса ми, многоо задълбочени Анализи, поства..
  дичодичев.../ не е активен, жалко...

image


image



Гласувай:
7



1. notfun - https://bulgarianhistory.org/voljka-bulgaria-islam/
18.05.2022 11:46
....гледам и , панацейното, се опитва да пише, НО, НЕ ни, казва...
КОИ са тези, КОИТО изгориха Киев, и пръснаха..Болгариите/ насам..677..

Преди да разгледаме причините, поради които Волжка България избира исляма, е необходимо да проследим начина на неговото утвърждаване. Изследователите посочват, че това става при владетеля Алмуш, син на Шилки (единственият познат владетел на Волжка България от епохата, докато за името на Алмуш съществуват догадки и различни версии). Непосредствено след приемането на исляма към столицата Болгар заминава пратеничество на абасидския халиф Джаафар Ал Муктадир по молба на българския владетел.

Алмуш се нуждае от високопоставен абасидски представител, който да му разясни въпросите на ислямската вяра и правна система. Пратеничеството има и чисто прагматична цели. Историците сочат, че волжкият владетел търси средства за построяването на крепост, която да възпира хазарите и за строежа на голяма джамия в столицата.

Начело на арабската мисия е дипломатът и пътешественик Ахмад ибн Фадлан, на когото дължим най-пълните сведения за Волжка България, намиращи се в неговия труд „Рисала“ („Записки“ или „Трактат“). Пратеничеството заминава от Багдад на 21 юни 921 година и пристига в Булгар през май 922 година.
цитирай
2. notfun - многоо колеги,са писали, по Темата/ но ,СЕГА е особено, актуална..
18.05.2022 11:58


10.03.2016 11:31 - Къде в Русия са укрити книгите на Волжка България?

автор: bls категория: История
прочетен: 47337 коментари: 45 гласове: 10
последна промяна: 10.03.2016 11:49


„Това прочетох в „История на България“, преписана от български кадия, който е бил един от учениците на Абу-л-Масали Джууейни...”

През 1959 г. в Мадрид бе открит ръкопис от ХІІ в. на андалузкия историк ал-Гарнати, в който той твърди, че при посещението си през ХІІ в. във Волжка България, е чел българска историческа книга и упоменава, че нейното заглавие е: „История на България“.

цитирай
3. notfun - ...трябва, да видите ,и безистена/ има ВАЖНИ разкрития, там..
18.05.2022 11:59
08.12.2019 05:54 - В помощ на Българските ни събратя във Волжка България, 500 години поробени и подложени на етногеноцид, отродяване и асимилиране от всички власти досега в Русия

Значи нека веднага да пресечем гневните просъсквания на провокаторите сред Българския етнос срещу Волжките ни събратя "ама те са мюсюлмани, нямат нищо общо с нашия християнски етнос и не са Българи!", които провокатори въобще не са християни нито водят праведен християнски живот, пък и да бяха християни, то и юдео – християнството също като юдео – исляма няма нищо общо с истинския Господ Бог Исус, както и с истинските Български Богове, с Които ви просвещаваме в блога ни – Българските Богове Творци и Демиурзи на световете Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена (манипулирана като Богородица), Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло, от Които сме тия от нас феноменни Българи със задължително начално ниво на IQ > 70 и следващите висши нива на IQ > 130 > 140..., които познаем в тези документи Боговете ни и се познаем, че сме Техни генетични потомци с унаследени Техните характеристики – сиреч сме богове, все още с малка "б" !

Размишлявайте сами върху тази етносна историческа родова изповед и болка на поробените ни събратя Българи в юдео – византийската фанариотска анти Българска царска Русия, юдео – ционистката болшевишка руска съветска диктатура и сегашната псевдо – демократична юдео – ционистка олигархическа Русия, като в този постинг сега няма да провеждаме традиционните ни лингва – археоложки просветителски упражнения, само ще направим корекцията, че всички злодейства срещу Българите на юдео – ционистките болшевики веднага след завземането от тях на властта в Русия, и приписвани на Ленин, са дело на юдео – циониста Сталин и 100% процентовото му юдео – ционистко обкръжение.
цитирай
4. fun1001 - тъ то,. мара ваксата, дори, НЕ успява, да фане, какво пиша., АЗ..
18.05.2022 12:05
...амаа, пусти..сърбел...пак, се сбралА, с най Големите Троло.идиоти..

2. vacsine - ще отнесат якия пердах е ясно ма к...
11:46

petgrig написа:
ще отнесат якия пердах е ясно ма какви ще ги свършат дотогава......
И сигурно ще ти кажат, че са унищожавали биологични оръжия. Ненормалници!

Тая опорка вече я пуснаха в употреба. Украинците създавали биооръжие, което да изтреби славяните. Малоумие, достойно за булята и юла.
цитирай
5. notfun - ...сегa,по Темата / .клюките, край, немат )
18.05.2022 12:50

пиша този Пост,заради, Безумната Росскоя черна пропаганда..
ето го, и тоз Фейк профил../99,9 на Расса, проследих го,набързо..
СЛУЧКАТА, е точно..на ОБРАТНО, бульо...
Русите, крадат, и винаги,са ни крали
и избивали./защото, в Русия, действат още, ХазароЮдете/ потайно,разб се..

10:28 - Европа започна да конфискува историята на Русия в полза на Украйна

автор: nacionallist категория: Политика
прочетен: 30 коментари: 0 гласове: 0
цитирай
6. dobrodan - Волжките българи избират исляма, защото е много по-близък
18.05.2022 13:28
до старите вярвания. Заменят Тангри с аллах:):):).
И сега тюркоезичните народи наричат бога Тенгри, а името Аллах-Тенгри е съществувало сред тях кажи го до ХХ век.
Това е първата причина.
Втората е, че арабите са налагали исляма със сила и е било трудно да им противостоят. В Джагфара има ясно описана такава картина.

"Скоро България била отново нападната от Тазбаш-Абдуррахман с огромна войска и Бат-Боян бил обсаден в Саркел (Шаркел, Белая Вежа)... Аспарух не се притекъл на помощ на брат си и само доблестта на шаркелците спасила града и живота на царя. Побързалият да помага с огузите си каган Кабан, наричан и Хин, помогнал на шаркелците да довършат отблъснатите от града араби... Бат-Боян бил толкова засегнат от арабското нападение, че в яда си се отказал от правата вяра... Все пак той си оставил името на благородния халиф Омар...“
"Според данните на ат-Табари, показани в работата на Христо Бемберски, това второ нападение на Абд-ар-Рахман срещу Велика България се е случило през 654 г. Арабският летописец пише, че защитниците на силно укрепения град Балинджер (Саркел) дали на завоевателя жесток отпор, като с метателни снаряди и една висока кула (вероятно заради нея градът е наречен Шаркел – Бялата кула) поразили много от неприятелите. След няколкодневни боеве в града пристигнали хазарите, защитниците излезли от крепостта и разгромили докрай арабите. Абд-ер-Рахман загинал заедно с 4000 свои бойци, а оцелелите избягали в Дербент. Така Бат-Боян (Иля Муромец) победил Славея-Разбойник (Сандугач – Абд-ер-Рахман)."

"В „Джагфар тарих“ е запазен любопитен детайл от времето на дележа на Велика България. В разгара на междуособиците между принцовете Аспарух присвоил Корана, знамето, книгите и посланието на халиф Омар. Когато Бат-Боян си поискал светините обратно, Аспарух му пратил писмо с думите: „Ти се отказа от истинската вяра – значи и от даровете на халифа. Аз, който не съм приемал исляма, винаги съм дружал с арабите и следователно имам по-голямо право да ги пазя“. Под знамето на халифа Омар Аспарух от земите на Влашка България (Румъния, Молдова и югозападна Украйна) атакувал Византия в 679 г. и отвоювал Мизия и Македония. Ислямските реликви на дунавско-българските царе – Аспарухови потомци – се пазели до приемането на християнството в 865 г. като най-велики светини. През 866 г. посланиците на царя на Дунавска България Барис (Борис-Михаил) запитали папа Николай I какво да правят със зеленото знаме и мюсюлманските книги. Римският папа отговорил, че на знамето трябва да се направи кръст, а мюсюлманските книги непременно да се изгорят. По-нататъшната съдба на халифовите подаръци не е известна..."

Ще рече, както всяка религия датите на обръщането в нея както на владетелите, така и на народите са спорен въпрос.
цитирай
7. notfun - даа, сложна е темата, затова, и пишем...
18.05.2022 13:50
многоо хубаво допълнение, краси..знам,че си' навътре' в Хрониките)

...АЗ, търся, отскоро, признавам си, от 4- 5г..Къде се пресичат
нашите БГ Интереси, и БГ История, с хазарите, и русите...
мисля, че сме..на 'прав път'...

нашата История, е гадно редактирана, и даже, редуцирана, от 1560, 70г насам
от Русите Московити на Иван Грозни..
затова, трябва, да се пише..и да се ,мисли...

хубав ден, благодаря ти за съдействието..
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: notfun
Категория: Тя и той
Прочетен: 1920036
Постинги: 1437
Коментари: 8951
Гласове: 1597
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031