Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2022 19:55 - ..ВСИЧКИ , против..''путин''..
Автор: notfun Категория: Тя и той   
Прочетен: 101 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 26.05.2022 20:28


 

image


Владимир Путин е назначил свой бивш бодигард за нов министър на извънредните ситуации, съобщи в. “Дейли мейл”. Това става само месеци след като предишният министър на този пост Евгений Зиничев мистериозно загина след падане от водопад, което породи подозрения за убийството му.

49-годишният генерал-майор Александър Куренков, номиниран във вторник от Путин, е шестият бодигард на руския президент, назначен на висок държавен пост. Малко се знае за миналото и произхода на Куренков, който е наричан “човекът без лице”.

Той е служил в контраразузнаването на ФСБ и отговарял за охраната на висши служители. На много снимки генералът е сниман да стои плътно до руския лидер на различни събития.

“Путин го познава добре лично. И изборът му означава, че според държавния глава личните, служебните и професионалните качества на Куренков ще му позволят да изпълнява новата му функция”, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Критиците обаче смятат, че все по-параноичният Путин се доверява напълно само на онези, които са доказали лоялността си, като пазят живота му.

Предишният министър Евгений Зиничев загина при опит да спаси човек при водопада Китабо-Орон в Сибир през 2021 г. Различни източници от Кремъл смятаха, че Путин е подготвял Зиничев, бивш оперативен работник на КГБ, за свой евентуален наследник. Той е бил и заместник-директор на ФСБ и втори командващ в министерството на отбраната. Министърът имаше чин генерал, радваше се на грандиозно издигане в Москва и беше гласен за нова мощна роля в съвета за сигурност на Кремъл малко преди да загине.

Путин беше видимо обезумял на погребението на Зиничев, като нарече смъртта му “незаменима лична загуба”. Не е ясно кой може да го е ликвидирал и с каква цел.

Министърът на извънредните ситуации е високопоставена длъжност в Русия, която се бори с наводнения, горски пожари и бури, но също така се разглежда като ключов фактор за сигурността на страната. Именно в тази роля Сергей Шойгу, министър на отбраната, се доказа пред властта. Сега обаче не е ясно дали Путин вижда Куренков като възможен свой наследник.

Същевременно високопоставени руски служители планират правителство без Владимир Путин, след като източници от Кремъл твърдят, че руският президент е настроил почти всички срещу заради инвазията в Украйна.

Три месеца от началото на войната, правителствен източник разкри пред опозиционния вестник “Медуза”, че “почти няма хора, които да са доволни от Путин” сред официалните лица на Кремъл и руския елит.

“Бизнесмени и много членове на правителството са недоволни, че президентът започна войната, без да се замисли за мащаба...

Прочети още на: https://www.dnes.bg/rusia/2022/05/26/pochti-vsichki-sa-nedovolni-ot-putin-tyrsi-li-ruskiiat-elit-nov-prezident.531250





Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: notfun
Категория: Тя и той
Прочетен: 1942204
Постинги: 1437
Коментари: 8951
Гласове: 1597
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930