Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2022 07:35 - ....Асен Василев, направи фурор, пред Скай Н'юз..
Автор: notfun Категория: Тя и той   
Прочетен: 455 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 



+  Video, Sky News,
 104,349 views 27 Apr 2022

Успива се сутрин, понякога закъснява и винаги избира най-скъпото вино, казва за него “политическата му половинка” Кирил Петков

Знаете ли колко време му трябва на финансовия министър Асен Василев да “прочете” екселска таблица със стройни редове от цифри? Точно две минути! За толкова той е успял да ги осмисли и да е готов с анализа. Както и да го облече в категорична словесна форма.

 

Същото остро око и максимална концентрация вицепремиерът притежава и за текстове без цифри. “За секунди хваща граматически грешки колкото и дълги да са текстовете”, разказват от екипа му.

В умението му бързо да анализира вече са убедени повечето депутати от бюджетната комисия в парламента, както и хората, с които работи във финансовото министерство. Защото са били преки свидетели на мълниеносните му реакции по време на маратоните за последните два бюджета. А продължителността на обсъжданията бе наистина впечатляваща - по 12-14 часа няколко поредни дни.

Поне видимо човекът, който управлява държавните финанси в момента,

 

никога не изглежда разколебан, 

притеснен или уплашен

Заради категоричната му позиция срещу газовата зависимост от Москва много българи споделиха в социалните мрежи, че за първи път се гордеят с български политик.

Истински фурор обаче предизвика интервю на вицепремиера пред английската телевизия “Скай нюз” в четвъртък. На въпрос на журналистката докога България ще издържи без руски газ, Василев, без да се замисля, отговаря: “Завинаги”.

 

Под видеото на интервюто в ютюб до

снощи имаше почти 800 коментара,

в които зрители от различни държави хвалят българския министър, а хора от Великобритания и Германия съжаляват, че в техните правителства няма такива лидери. 

Странно е, че въпреки способността му да борави с цифрови данни вместо с дълги текстове, на младини сметките не са сред любимите му занимания. Удавали му се хуманитарните науки и езиците. Пишел есета на английски и участвал в световни конкурси. Днес 44-годишният възпитаник на “Харвард” показва, че комбинацията от икономика и математика е печеливша.

Дотолкова, че когато изгря звездата на Василев в първия служебен кабинет през 2013 г., един от най-големите предприемачи в света и собственик на рисков капитал - Мортен Лунд, призна пред “24 часа”: “Асен Василев е гений, но с него се работи трудно”. През 2009 г. той е съдружник с Василев и шеф на борда в общата им компания “Евърбред”. Именно сложните отношения с бившия съдружник бяха и първата мина, която Василев настъпи, когато стана служебен финансов министър за втори път преди близо 2 години. Типично в свой стил той описа накратко казуса, приключил със съдебно споразумение, и излезе от обяснителния режим.

Днес Асен Василев е неразделна част от тандема с премиера Кирил Петков. Двамата са отбор толкова отдавна, че освен премиер и вицепремиер са и съпредседатели на новоучредената си партия “Продължаваме промяната”. Пред “Господари на ефира” Петков описва Василев като “умен, аналитичен и добър приятел”. А на въпрос за тъмните му страни добавя през смях:

Успива се сутрин, понякога закъснява, 

и винаги избира най-скъпото вино

 

Хора, близки до двамата, твърдят, че противно на очакванията за спорове, ревност и дори конфликти те прекрасно се допълват.



image




Гласувай:
3



1. marana69 - бат Венцооо..там има ок 890 коментара..
03.07.2022 07:49

...потърси си ,и преводачка..
напр. Мара Ваксинова шамбалова Стаматова,Алабалова..

и...
последният, 199ти , да И ритне..УСТАТА..



цъ цъ цъ....

...каквооо поколение...отгледахме..
оо,Дева Мариоо..от пескарево..
като млеконаДойни ГМО Хибриди..
стават и за 'под наем'..за Ескорт..@
Ценаат е евроГейска...ценности, тоже...))))

Бай ви стамат прибира по 4 бимберици на месец от путин.
от: zlika

Ако някой има нещо против, или да го каже сега или да замълчи докато е жив.
цитирай
2. notfun - ...бате ВенцЕСлаве, ако, се затрудниш, потърси ,и БаткА, цяла нощ, е писал )))
03.07.2022 08:07

втор: librarian Категория: Изкуство
Прочетен: 7 Коментари: 0 Гласове: 0

..... Първо искам да поднеса едно извинение, при все, че вината ще видите къде е.
До сега Ви казвах, че от 24-ти февруари до настоящия момент руSSия напуснаха около 250 000 висококвалифицирани специалисти и интелигенция, а общото число напуснали я руснаци е около 1,5 милиона, като и двете числа поднасях на базата на официалните източници!
Е, оказа се, че второто число раSSийската пропаганда е завищила 2,7 пъти и по изнесени от Олег Пенцин вчера 2-ри юли 2022 г. данни напусналите раSSия вече надхвърлят 4 милиона руснаци!

ЧЕТИРИ МИЛИОНА! Това е 4 с шест нули отзад!

..... "Увидим, что в этом году к сожалению будут отрицательные темпы икономического роста....."!!!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: notfun
Категория: Тя и той
Прочетен: 1919817
Постинги: 1437
Коментари: 8951
Гласове: 1597
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031