Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2022 19:55 - ...в Россия, и в Болгерия, има.ме ВЪРЛ капитализъм,
Автор: notfun Категория: Тя и той   
Прочетен: 1269 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

   а, Куба е Меката на  КомунизЪма, гетьоо....както, и КИТАЙ 
   е ЛАБОРАТОРИЯТА на  НСРед...
   ТОВА е Реалността, а не..конспирация..
  защото, ТАКА, искат , ОНЕЗ, Великите, които живеят в АМЕРИКА..

всъщност ,КАПИТАЛИСТИТЕ, са КОМУНИСТИ...

 в ръцете - КАПИТАЛИЗЪМ
 в Главата- КОМУНИЗЪМ

нещо, като, моят Друг, Венцо, и той е такъв, не личи, ли..
3 г си пишем, дорогой, мой ..

а, ЕТО, и къде е ..ТВОЯТ  КУМИР,
 изв за ГЛ.букви, нарочно ее..


image



кооператива ,,Езерето“...разказ...

,,Отстраняването на Владимир Путин би застрашило
еврейското население в Русия.“

  • Берл Лазар, главен равин на Русия.

А народът плаща за всичко. Нарастването на тарифите и на цените в страната до голяма степен са следствие от корупцията на всички равнища на властта. Комисионните, отклоняването на средства и рушветите достигат до 50 на сто и даже повече от стойността на поръчките. Ето защо строителството на газопроводи в системата на ,,Газпром“ са три пъти по-скъпи в сравнение с Европа. По данни на експерти, за някои договори в системата на Министерството на образованието искат до 90 процента комисионни.
Лишени сме всякакъв контрол и критика. Унищожава се всяка съпротива. Собственото поле се брани от опозиция. Целият режим се защитова като се разправя с медиите и т.н. При тези условия на пълна липса на контрол хората, които са близки с властта, просто започват да се корумпират. Да искат комисионни, да отклоняват средства, да взимат подкупи и прочие. Казано по путински, това е въвеждане на ред във властта. Впрочем, той подреди едно-друго. Например, през последните години редиците на руските милиардери се запълниха. По щастливо съвпадение, сред новобранците се оказаха някои познати на Владимир Путин от времето, когато той работеше в кметството на Петербург, съседи по вила от кооператива ,,Езерето“, или добри приятели от секцията по джудо. На фона на укрепването на властта по вертикала, тези малко познати господа и предприемачи от средна ръка стремително нахлуха в списъка на най-богатите хора в страната

Единственото, направено в икономиката е, че фактически остатъците от държавната собственост бяха приватизирани и преминаха в ръцете на най-близкото обкръжение на Путин. Механизмът на тази корупционна машина е сложен. Но да опитаме да се ориентираме. Вилният потребителен кооператив ,,Езерето“ е учреден през 1996 г. на брега на Комсомолското езеро, в Крайезерния район на Ленинградска област. Учредители са Владимир Путин и още седмина граждани: Юрий Ковалчук, Николай Шамалов, Виктор Мячин, Владимир Смирнов, Владимир Якунин и братята Андрей и Сергей Фурсенко. Банката на Русия съществува от 1990 г. Тя е една от първите търговски банки в страната. Някога младият питирски чиновник Владимир Путин е бил сред нейните акционери.

След влизането на Путин в голямата власт, активи на стойност 60 милиарда долара от държавното предприятие ,,Газпром“ са били внесени в тази частна банка. Това е два пъти повече от дефицита на Пенсионния фонд на страната. Най-големият акционер на банката е познатият на Путин от периода, когато той работеше в кметството на Петербург, а понастоящем – гражданинът на Финландия Генадий Тимченко. Той се оказва и съсобственик на фирмата за търговия с нефт „Gunvor“, която продава почти 50 на сто от целият руски нефт. Тимченко заема 26 място в списъка на руските милиардери. Неговото състояние е оценено на 5,5 милиарда долара! И останалите членове на кооператива от виладжии също не мизерстват. Владимир Якунин оглавява РЖД(железниците). Владамир Смирнов е съветник на директора на концерна ,,Атоменергопром“. Андрей Фурсенко е министър на образованието на науката (2012 г.). Неговият брат – Сергей Фурсенко, е ръководител на Руския футболен съюз. Ето какви са съседите по вила.

Сега – към приятелите сред спортистите. Братята Ротенберг – Аркадий и Борис (евреи). В юношеството си те, заедно с Путин, са се занимавали с джудо. Оттогава са приятели. Понастоящем братята са милиардери в долари. Те са най-крупните доставчици на тръби в ,,Газпром“ и най-големите контрагенти при строителството на газопроводи и на олимпийските обекти в Сочи.

Това, че в борбата със старата олигархия израсна нова олигархия; организираната престъпност беше заменена от престъпност с пагони; конфликтът от едно място се премести на друго все в Кавказ; всичко това показва, че не бива толкова лесно да подреждаме приоритети. И не бивя да решаваме задачите така, както ги решават. Докъде се е докарала страната, щом единственото изискване на населението към властта е честност. И властта, ако изобщо има намерение да предприеме някакви крачки в тази посока, смята, че прави отстъпки. Управляваща върхушка забогатява стремително и няма намерение да крие това. Сега те за наша сметка осъществяват своите детски мечти за разкошен живот.

Президентът и премиерът буквално се състезават. Надпреварват се с изумителните си дворци, със своите грамадни яхти, с швейцарските си часовници. А когато ги изобличават за това, цинично пренебрегват въпросите. Или чрез своите прес-служби предават, че това се отнася само до личния им живот. ,,Не изпитвам срам пред гражданите, които гласуваха за мен два пъти, избирайки президент на Руската федерация. Всички тези осем години аз гребях като роб на галера.“ Оказва се, че ,,галерите“ са златни! В началото на 2011 г. в Сочи акостира яхта от представителния клас ,,Сириус“ на стойност 1 милиард и 200 милиона рубли. Тя е купена от Кабинета на президента. Тоест с пари от бюджета. С други думи – наши пари. Яхтата е дълга повече от 50 метра. Проектирана е за 12 гости и екипаж от 12 души. В услуга на държавния глава има винарска изба, кают-компания с панорамна гледка към морето, минерален басейн с водопад, джакузи и други подобни удоволствия. И още една Путинова ,,галера“. Това е 57-метровата яхта ,,Олимпия“ с пет палуби и цена около 50 милиона долара! Този плавателен съд влиза в ,,златната стотица“ на най-големите яхти в света. Облицована е с махагон и скъп ратан, позлатени детайли, джакузи, колоната от ценни видове клен, огромна баня с вана, облицована с мрамор. Владамир Путин получи този шикозен подарък от друг свой стар приятел – олигарха Роман Абрамович.

Но обикновените руснаци плащат разходите по издръжката на ,,Олимпия“, възлизащи на около 150 милиона рубли годишно. Флотилиите, които биха могли да се сравнят с Путиновата, имат само кралят на Саудитска Арабия и неколцина арабски шейхове. Мисля, че всеки елит, който дойде на власт след Путин, като се запознае с агонията на Путин и на неговия режим, ще бъде по-умен по отношение на личното обогатяване. И малко по-внимателен, а надявам се – и малко по-честен и прозрачен. Понеже ще се убедят, че не е възможно да плюскат без мярка и неспирно. Дворците и именията, изградени за Путин и Медведев в най-различни кътчета на нашата родина, биват внимателно укривани и замаскирани, като ги вписват на името на държавни корпорации и на частни лица от кръга на близките им приятели.

Общо двамата – Путин и Медведев – имат около 25 елитни недвижими обекти в Русия и извън нейните граници, твърдят осведомени хора. Един от тези знаещи хора е бизнесменът Сергей Колесников, който през март миналата година (2011-а) написа Отворено писмо до президента Медведен. И съобщи, че за лично ползване от Владимир Путин на брега на Черно Море строят разкошен дворец на стойност повече от 30 милиона рубли. Тоест – повече от 1 милиард американски долари!

Сергей Колесников:
 

,Участвах в работата по доставката на медицинско оборудване на редица лечебни институции в Русия. При условието, че част от печалбата предавахме на офшорна компания зад граница. Имахме определени договорености, че тези средства ще отидат за развитие на икономиката на Русия. Накрая всички инвестиционни проекти ще бъдат преустановени. А всички пари и всички усилия ще се окажат съсредоточени в този дворец. За своя сметка държавата прокара път, електрозахранване, газопровод. При това в околните села няма нито електречиство, нито газ, нищо. Всичко това – единствено и конкретно за този дворец!“ Всъщност в село Прасковеевка, близо до Геленджик, е построен даже не дворец, а цяло градче, включващо огромното основно здание в италиански стил. С дворцови порти, увенчани с двуглав орел. Здравен комплекс, казино, китайски къщички, площадки за вертолети, лифт до частния плаж и много друго. И всичко това – върху територия, от изсечени ценни видове ели и борове, която е била извадена от списъка на горския фонд. Решението за строителството е било прието още през 2005 г. в подразделението Кабинет на президента.

А цялата работа извършвала компанията ,,Лирус“, тясно свързана с кооператива ,,Езеро“ на Николай Шамалов. Дворците, вилите и жилищните комплекси за обслужващия персонал и за Федералната служба да охрана, всичко. Яхти, достойни за арабски шейхове и крале, с екипажите и с баснословно скъпа годишна издъжка. В асортимента са най-добрите швейцарски часовници, сауни, джакузита и басейни с водопади! Кой би могъл да помосли, че сега не описваме живота на някоя кралска особа от някаква нефтена страна. А на министър-председателя и президента на Руската федерация!

Владимир Путин: ,,Аз съм доволен от резултатите от моята работа.“ Не е чудно, как при такава обстановка те започнаха да забравят, че ,,президент на Русия“ е изборна длъжност.

  • https://www.facebook.com/alil.xodjov/videos/2062647650447904/
  •  



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. notfun - ...мили божкее..ле..))
10.08.2022 20:22
аз, какво...пиша, те, какво...четат..

откъде ,с е намерих и аз...тукЪ...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: notfun
Категория: Тя и той
Прочетен: 1932444
Постинги: 1437
Коментари: 8951
Гласове: 1597
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930