Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2022 18:48 - въпросче, към боссата буля, пУтина..
Автор: notfun Категория: Тя и той   
Прочетен: 1231 Коментари: 6 Гласове:
4

Последна промяна: 19.09.2022 18:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


ЕВРОПА

Защо Русия изгаря газ за милиони, вместо да го продава

Русия се споразумя с Китай за допълнителни доставки на газ, но Москва не може лесно да намери купувачи за излишните количества, с които междувременно разполага. Затова явно изгаря суровина за десет милиона евро на ден.
 

Русия изгаря по 4,3 милиона кубични метра природен газ на ден.....

алоооо??

image

Русия явно изгаря големи количества природен газ край полупразния в момента газопровод "Северен поток 1".
Британската обществена телевизия Би Би Си съобщи, че вече от няколко седмици от съседна Финландия може да бъде видян необичайно голям пламък, който гори в Портовая, северозападно от Санкт Петербург.
Той се вижда ясно и на сателитни снимки.

Посланикът на Германия в Лондон Мигуел Бергер заяви пред Би Би Си, че рязкото намаляване на потреблението на руски газ в Германия очевидно показва ефект. Преди началото на войната в Украйна над 50% от потребявания в Германия газ беше занасян от Русия, докато сега оттам са само около 10%. "Тъй като не могат да продават този газ никъде другаде, те са принудени да го изгарят", каза Бергер.

Гори се газ за десет милиона евро всеки ден

???!!!  бульо ?  ти си,на ход,  бала, ла. ла. ла...

лай ..лай..ке. )))

следва...в коментарии...
 



Гласувай:
4



1. notfun - https://www.banker.bg/upravlenie-i-biznes/read/rusiia-izgaria-po-43-miliona-kubichni-metra-priroden-gaz-na-den
19.09.2022 18:50

Русия губи огромни количества природен газ, като го изгаря близо до финландската граница в момент, когато рязко е намалила доставките за Европейския съюз, съобщиха учени и анализатори от Rystad Energy – енергийна компния, базирана в Норвегия.

Впечатляващият огнен стълб може да се види на сателитни снимки от компресорната станция „Портовая“, която е част от газопровода „Северен поток“ на Балтийско море. Станцията, разположена близо до Санкт Петербург, изгаря газ за по около 10 милиона долара всеки ден, според анализ на Rystad Energy. Преди началото на разрушителната война в Украйна, газът беше предназначен за изнас за Германия чрез газопровода "Северен поток“. Москва намали газовите потоци към Европа, намалявайки капацитета на газопровода до 20% през юли. Според анализаторите от Rystad Energy „точните изгорени количества са трудни определяеми, но се смята, че са на нива от около 4,34 милиона кубични метра на ден. Това се равнява на 1,6 милиарда кубични метра (bcm) на годишна база и е равно на около 0,5% от европейските енегрийни нужди.“
цитирай
2. notfun - +++...
19.09.2022 18:51


Москва се опита да задуши икономиката на Европа в отговор на западните икономически и енергийни санкции, въведени след непровокираната инвазия в Украйна. Ограничаването на газовите доставки от страна на "Газпром" хвърли континента в енергийна криза и изпрати референтните цени на газа до рекордно високи нива. Холандските фючърси на природен газ на борсата TTF са се повишили с 264% от 13 юни насам. Германия, най-голямата икономика в Европа, усети особено силно енергийната криза. Цените на електричеството там скочиха с над 600% от началото на годината до юли, а докато индустриите се борят да намерят алтернативни горива, производствените разходи се покачват с най-бързите си темпове от 1949 г. насам.

Все пак според експерти, дали мнението си пред BBC News за драстичната мярка, до която прибягва Москва, изгарянето на природен газ от страна на Русия показва, че западните санкции "имат силен ефект върху руската икономика".

„Те нямат други места, където да продават своя газ, така че трябва да го изгарят“, каза Мигел Бергер, германският посланик в Обединеното кралство.
цитирай
3. dobrodan - Аз допускам, че по тоя начин
19.09.2022 19:04
руснаците целят да направят скомина на Западна Европа. Видите ли, газа ще си го горим, но евтино няма да ви го продадем.
Напук на душманите :):):)!
цитирай
4. marana69 - ...СРАМ ме е , нали, съм ДОБРА,
19.09.2022 19:44
да те подпукам, г жа Мила Бърболескова...
ТИ НЕ СИ ИСТОРИК, ти си езотерик- романист. и
русский, смешен, гладен...трол...Стига с тоя Сорос..
КОИТО владеят Сороса, ТЕ , владеят и''твоята'' шибана...Велика Рпссиоя..
стига юношеска пропаганда за пионерчета и комсомолчета..

/ Но най-малко Русия може да бъде обвинявана за "обезбългаряването на България". Срамно е да се твърди подобно нещо. Нетърпимо мошеничество е да го заявява "историк".

Русия има древен и средновековен цивилизационен, морален дълг към България. Но тя няма политически дълг да ни вади от всяка яма, в която сме попаднали. Нашите трагедии не са нейни трагедии. Тя няма вина за падането ни под турско робство и НЕ Е ДЛЪЖНА ДА НИ ОСВОБОЖДАВА. Дълг на всяка държава е най- напред да защитава интересите на своя собствен народ. Толкова по-величава е заслугата на Русия, че освободи България през 1878 г. - с цената на 300 000 паднали руски воини - горе-долу толкова, с колкото уж била "обезбългарила земята ни" - и с огромен материален ресурс. Безобразие е да забравяме това, а да се зъбим, че не сме освободени половин век по-рано.

Питам "юриста-историк":
цитирай
5. marana69 - ...Хеверски номера - изкуствен дефицит../ и, дългааа ВОЙНА..това /б/е и ''целта''
19.09.2022 19:45
[quote=dobrodan]руснаците целят да направят скомина на Западна Европа. Видите ли, газа ще си го горим, но евтино няма да ви го продадем.
Напук на душманите :):):)!
цитирай
6. marana69 - бульо ? ти си,на ход, бала. ла. ла.лайкее..куТке..
19.09.2022 22:28


Посланикът на Германия в Лондон Мигуел Бергер заяви пред Би Би Си, че рязкото намаляване на потреблението на руски газ в Германия очевидно показва ефект. Преди началото на войната в Украйна над 50% от потребявания в Германия газ беше занасян от Русия, докато сега оттам са само около 10%. "Тъй като не могат да продават този газ никъде другаде, те са принудени да го изгарят", каза Бергер.

Гори се газ за десет милиона евро всеки ден

???!!!

бульо ? ти си,на ход, бала, ла. ла. ла...

лай ..лай..ке. )))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: notfun
Категория: Тя и той
Прочетен: 1920689
Постинги: 1437
Коментари: 8951
Гласове: 1597
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031