Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2021 14:17 - Жужето путя, и БГ.клакьори - мисия, непонятна...
Автор: notfun Категория: Видео   
Прочетен: 1316 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 29.05.2021 14:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Автор: der_Weide Российские банки и промышленность впали в летаргию. Одним из самых ярких примеров исхода инвесторов из российской экономики является распродажа российских активов немецким энергоконцерном Uniper. Забавно, что данный концерн один из крупнейших в ФРГ и главный в стране покупатель российского газа. Uniper наравне с французской Engie, германской Wintershall Dea, австрийской OMV и британской Shell входит в число европейских инвесторов в трубопровод Nord Stream 2.



и Възхода на БайдаНомиката...

Америка се европеизира все повече САЩ се придвижват в посока социалдемокрация, твърди анализатор
В продължение на десетилетия влиятелни американци, гледащи към другите страни, се питаха: „Кога ще станат като нас?“ Кога японците ще пораснат и ще осъзнаят, че трябва да отворят икономиката си? Кога югоизточните азиатци ще отхвърлят връзкарския капитализъм? Кога французите ще намалят празниците си? Неизказаната идея, стояща зад „теорията на модернизацията“ след 1945 г. беше, че върховното общество са САЩ. Някои чуждестранни лидери възприеха идеята: Маргарет Тачър направи всичко възможно да американизира Обединеното кралство, пише Саймън Кюпър за Financial Times.

https://www.investor.bg/analizi/91/a/amerika-se-evropeizira-vse-poveche-328314/

Този идеал отмря преди известно време и сега се случва нещо неочаквано: вместо другите страни да станат като САЩ, САЩ стават все повече като тях. Голяма част от американското общество се европеизира. Джо Байдън прави начални стъпки към превръщането на САЩ в нещо като европейска социалдемокрация. Вместо да се раздалечават, както предполагаха много европейци, двете страни на Атлантическия океан всъщност се сближават.

Голям трансатлантически разграничител винаги е било по-голямото насилие в САЩ – във вътрешен и международен план. Политическият мислител Робърт Кегън отрази това преди близо 20 години с наблюдението си, че: „Американците са от Марс, а европейците от Венера“. Но американците вече не се кланят на бога на войната. Техните нива на престъпления с насилие спадаха близо 30 години преди да се повишат по време на пандемията; смъртното наказание излиза от употреба; степента на лишаване от свобода достигна най-ниската си точка от 1995 г., дори преди Covid-19 да предизвика освобождавания на затворници; а на фона на американските антивоенни настроения, достигащи европейски висоти, Байдън изтегля военните от Афганистан.

със съкр..

 


image






Гласувай:
8



1. notfun - ...последние..Новости,от двете Свръхдържави...
29.05.2021 14:20

В САЩ, както и в Европа, нативистките антиимигрантски партии не успяват да спечелят избори. Нещо повече, демографските данни са срещу републиканците. „Онези, които отстояват политическия дневен ред на милениалите и зумърите (потребителите на особено популярното в пандемията приложение за видео връзка Zoom – бел. прев.) ще живеят много дълго време“, пише Амит Гупта от Air War College в Монтгомъри, Алабама. През 2065 г., отбелязва той, днешните демократически звезди, като Александрия Окасио-Кортес и Пийт Бутиджъдж, все още могат да бъдат активни, докато Доналд Тръмп би бил на 119 години, а сенаторът Линдзи Греъм на 110 (Байдън, разбира се, на 123).

Решението на републиканците е да се приемат щатски закони, целящи обезправяване на демократическите избиратели. В бъдещите САЩ може да има Тръмпистко законодателство или демокрация, но едва ли и двете.
цитирай
2. notfun - €€€€€€ Европа, се опитва/и ще/ възроди..
29.05.2021 14:24
Старото приятелство и дружба отвъд Океана...

Bloomberg L.P.

Оставайки Доналд Тръмп в огледалото за обратно виждане и с подобряването на кампанията по ваксинирането си, Европейският съюз се опитва да погледне отвъд последните кризи, търсейки пътя си. И логично в такъв момент да се върне към старите съюзи и приятелства.

Миналата седмица ЕС е изпратил на Белия дом предложение за съвместна позиция за изглаждане на последните конфликти и стимулиране на трансатлантическия съюз, търсейки обща основа за противопоставяне на Китай и Русия.

Предложеният текст очертава как двете страни може да преодолеят търговските си спорове от ерата на Тръмп, става ясно от черновата за изявлението след срещата на върха САЩ-ЕС на 15 юни в Брюксел. Според написаното споделените ценности и интереси ще помогнат и на двете страни да се справят с „безпрецедентните международни предизвикателства“.
цитирай
3. notfun - Байдън е м у Банките - Сърпа - Чука ) довечера, повече..
29.05.2021 14:32

Забавно, что данный концерн один из крупнейших в ФРГ и главный в стране покупатель российского газа. Uniper наравне с французской Engie, германской Wintershall Dea, австрийской OMV и британской Shell входит в число европейских инвесторов в трубопровод Nord Stream 2.
цитирай
4. fun1001 - ...Жужето панталейч00, коментирай Дилемата, а не Кака ти. Джулия, със Спутник99, не можеш, я стигна..
29.05.2021 14:45
Санкциите срещу "Северен поток 2" ще бъдат контрапродуктивни за връзките на САЩ с Европа, обясни американският президент Джо Байдън, цитиран от Ройтерс. Газопроводът е почти завършен, което също е натежало при решението да се отменят санкциите срещу проекта.

Преди дни Държавният департамент цитира като мотив националната сигурност, за да отмени санкциите срещу Nord Stream 2 AG и неговия изпълнителен директор Матиас Варних.

Американският президент се готви за първата си визита в Европа и първата си среща в руския си колега Владимир путин. Пред репортери той припомни, че е бил проитв газопровода още от самото начало, но до встъпването му в длъжност в началото на тази година "Северен поток 2" вече е бил почти завършен.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: notfun
Категория: Тя и той
Прочетен: 1918868
Постинги: 1437
Коментари: 8951
Гласове: 1597
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031