Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2021 09:29 - йощее..митолоГ@земи @)
Автор: notfun Категория: Тя и той   
Прочетен: 1070 Коментари: 12 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


  Христос – реална личност или не?

Д-Р ГАБРИЕЛ ДИМИТРОВ
image






...а това.тук е от  божкоо12358900, и Бавната бабка, следите ли ми, Мислата ))

Срещнахме го в най-различни географски селища, реки, планини и местности: в средноазиатския Бурджан, днес – Бурсан-джирт и малоазиатския град Бурса, откъдето българите били разселени от Александър Велики. Срещнахме го през средновековието и до наши дни на територията на съвременна Турция в названията на хребета Булгар-даг, част от Тороските планини, в езерото и едноименния град Балкар, в градчето Булгар. Открихме го в кавказките Балкария и реката Булгар-чай. В памирския Палгар/Фалгар, Булгар по средното течение на р. Зеравшан (Сорд) и в съседен Балх, в ширналия се на юг, по долината на величествения Инд Белуджистан. Откриваме го в името на притока на Горен Ефрат – Балих (Белих). Да не забравяме масираното му присъствие в митологиите и теологиите през хилядолетията на толкова много народи. В арабския език божествения просветлен носеше наименованието Балхаур. Най-популярният келтски празник беше известен като Баулхини. Ако шумерите бяха най-първата, известна ни цивилизация, а БИЛГА на шумерски означаваше “родоначалник”, докъде ли стигаше назад във времето българското име? Да не забравяме, че и бащата на Дева Мария, т.е. дядото на Христос носеше името Бат Билга – първата част, от което фиксираше стара българска титла, а втората – самото ни име…/


Христос воскресе! Ако въобще е съществувал…

Фактът е, че личността на Исус Христос се приема за истинска от мнозинството учени. По митовете се предполага, че е бил учител, духовник, политически активист и религиозен революционер. Чудодейната му същност и възкресението обаче са съвсем различна история, противоречаща на всички вселенски закони.

Но да оставим настрана фикцията и да разгледаме на какво се осланят историците. Доказателствата за съществуването на такава личност са незадоволителни, макар че, изглежда, са достатъчни за консенсус. Единствените сигурни (и извънбиблейски/нехристиянски) свидетелства остават писанията на Йосиф Флавий, Тацит и Плиний Млади.

Последните двама дори не са големи фенове на християнството. Много интересно е писмото на Плиний Млади към император Траян, части от които виждате на изображението.

Идеологизирането на образа на Исус пък е довело до представата ни за млад бял красавец, макар че е роден в Близкия Изток. Благодарение на модерните научни методи и по-точно – съдебната антропология, медицинският художник Ричард Нийв е изградил възможно най-точно лицето на Христос, което също виждате на изображението.

Християнството безспорно е стъпка напред спрямо езичеството. Но и до ден днешен за мнозина остава още една стъпка – тази към здравия разум. Кога?

Фейсбук публикация




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dobrodan - Само така! Шумерското Билга означава "белег", "белязан".
30.03.2021 10:15
Явно наистина българството е било религия.
Дали някой ще успее да намери истинското име на Христос някой ден......
цитирай
2. notfun - .....амии, как, няма да пишем..за тазззи Чалга ))
30.03.2021 10:45
....това е мн опасен и токсичен ..импринт в Чистото Съзнание
на Човека- това е нашият "капитал", ние , др. не притежаваме...

...нямам никакво намерение,да се впускам във..'вкусни'подправки, и жалки ..
митолог!Изъми.
тези"Гръцки легенди и митове' ги четях до 14 год си възраст..
с тази Книга, лягах и ставах..
ноо...идва ден за Реалността...)) колкото, и да е сложна тя..

не искам да..засегна умишлено...т н "вярващи"...имам си един такъв дОма)
чудя се, как ..да го излекувам..защото, ТОВА е дрога./ тук съм съгласна с К Маркс
цитирай
3. notfun - +
30.03.2021 10:47

Приписват думите на Карл Маркс, но написаното от него е следното: "Религията е въздишка на угнетената твар, сърце в безсърдечния свят, както и дух в бездуховните порядки.". От една страна, по това време, преди два века, опиумът е лекарство, успокоително, от друга, фразите са по-скоро поетични изблици, а не сериозни заключения. По същото време секурализацията, т.е. отделянето на светската от духовната власт, е в ход и налагането на религиозните догми се отхвърля от обществата в много държави. Най-ярък и близък пример е съседна Турция, която по времето на Кемал Ататюрк слага край на османския халифат и се превръща в модерна, светска държава. Идеята е, че религията ограничава и спира човешкия прогрес.
цитирай
4. eva666 - ..в Imeto на Oтца и Сина/ Му...
30.03.2021 11:12
..има, поредица ,безброй Войни, в които са загинали милиони!!!

...това ,не е ли Фанатизъм,лудост,пълно Отрицание на АЗа, и
и проектиране ,на нашата Воля, и Съдба
в ръцете,на една...Фикция!!!!?

цитирай
5. fun1001 - пИсанките на баВното бабЕ, делка - Оспиване и водене в заблуждение!!
30.03.2021 11:23


Когато, върху една Лъжа, се надгражда оше Една..имаме Образуване на Егрегор
в случаят- Религията, един от най мощните,ведно с...парите )
плюс "националната циклофрения"",местната Чалга рефрен,
катадневен Делириум..оооо,колкоо сме ВЕЛИКИ!!!
НИЕ, обаче,сме Космични ДУШИ, а не Земни Тела...нали така беше )
....нали, чета Езотерика цял живот/ вкл и Библията..

/Ако шумерите бяха най-първата, известна ни цивилизация, а БИЛГА на шумерски означаваше “родоначалник”, докъде ли стигаше назад във времето българското име? Да не забравяме, че и бащата на Дева Мария, т.е. дядото на Христос носеше името Бат Билга – първата част, от което фиксираше стара българска титла, а втората – самото ни име…/
цитирай
6. fun1001 - https://www.forumnauka.bg/topic/9897-%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%83%D0%BC-%D0%BB%D0%B8-%D0%B5-%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0/
30.03.2021 11:25


"Религията е опиум за народа!", от пророчествата на Карл Маркс...

Почти два века по-късно учените потвърждават думите му с откритието, че религиозната вяра е "продукт" на мозъка, по нищо не отличаващ се от емоционалните преживявания, доставящи хормона серотонин.

My link

Believing in God generates soothing "juices" in the brain that make us feel good, says Tiger. Scientists have identified the neurotransmitter serotonin, a network of neurons in the frontal, parietal and temporal lobes, and the gene VMAT2 as chemical, structural and genetic origin points that may be responsible for religiosity.

Идентифицирайки серотонина, мрежата неврони в съответните дялове на мозъка, както и генът VMAT2 като химическата, структурна и генетична основа на религиозната вяра, учените до голяма степен обясняват и меко казано враждебното отношение на вярващите към всеки, който се опита да отнеме вярата им (разбирай източника им на серотонин).

цитирай
7. dobrodan - Опиум и то не само в преносния смисъл,
30.03.2021 13:36
цяла статия преведох, обаче боголюбивите наркомани край нямат :):):).
Господ ги друса с трева, оправдавам ги. Само не знам къде е бог в цялата работа.....
Упойващи треви са използвани от древни, най-древни времена. Или гъби, или жаби, каквото се намери....... А най-ценното в цялата работа е отдавна премахнато посредством светите книги. Юли, да преведа ли No-Vacuum, как смяташ?
цитирай
8. notfun - даа, той е мн интересен блогер/избери нещо..с тези хуни и славяни, се поуморихме)
30.03.2021 15:47
dobrodan написа:
цяла статия преведох, обаче боголюбивите наркомани край нямат :):):).
Господ ги друса с трева, оправдавам ги. Само не знам къде е бог в цялата работа.....
Упойващи треви са използвани от древни, най-древни времена. Или гъби, или жаби, каквото се намери....... А най-ценното в цялата работа е отдавна премахнато посредством светите книги. Юли, да преведа ли No-Vacuum, как смяташ?

цитирай
9. notfun - ноо, това, как би..коментирал, на тан4ето баВна, Ораторията )
30.03.2021 15:48

Да не забравяме, че и бащата на Дева Мария, т.е. дядото на Христос носеше името Бат Билга – първата част, от което фиксираше стара българска титла, а втората – самото ни име…/
цитирай
10. dobrodan - Нали знаеш, не съм толкова сведущ в божиите работи.
30.03.2021 18:36
Пък и тя ме помоли особено и извънредно любезно да не ходя в блога й.
Сега поразглеждам, дъщеря е на Йоаким и Ана, според официалните църковни родословия.
Гледай: "Но были и другие женщины, о которых говорится в гмаре, которые были отнюдь не замечательные, но тоже, каким-то образом, в итоге привели к чуду Хануки: одной из них была Мирьям бат Билга, из важного коэнского рода…"

Оттам идва на нашата дружка грешката. Това не е Дева Мария.
Лично аз не се учудвам. И без това арамеите явно са говорели доста различен от приписвания им език......... Евреите ли? След като някои автори тук-там се обадиха за "северни семити" :), брех?!
Да не се отплесваме :). Юли, давам приоритет на историческите сведения, важни са ми. Че много се наплодиха говедата с претенции напоследък. Останалото......като си почивам :) от историята.
цитирай
11. eva666 - мантрата за "божият народ/ бОлгари, и хЕрвеи, се презентира яко и тук.няма как,ТЕ са навсякъде!!
30.03.2021 21:58


Оттам идва на нашата дружка грешката. Това не е Дева Мария.
Лично аз не се учудвам. И без това арамеите явно са говорели доста различен от приписвания им език......... Евреите ли? След като някои автори тук-там се обадиха за "северни семити" :), брех?!
Да не се отплесваме :). Юли, давам приоритет на историческите сведения, важни са ми. Че много се наплодиха говедата с претенции напоследък. Останалото......като си почивам :) от историята.
цитирай
12. milady - ...къде е Общото, в тези..зомби Клишета/ комплот от вяра, религия, окултизъм и магия!!!
01.04.2021 11:18

и защо ли, още пиша...

неотдавнаа репликирах бай Леонов,който "удря" у Земи всички..по"четенки и коменти)
думичката, която си "харесах" там,бешеЙерархия, на която,той държал..блОговерника...
и що му е?..с какво, би го обогатила, или, може би.. даа..?
след като,така блажено,се "къпе" в Океана на..родната Нет-помия,и любимата -лалия!
такаа, бай леолео /Лeksito,nedovolen, байOго,и кумоДела,Bavna-та,искали"Възпитание!!
в същото това време, си мислят..мазно и блажноо,как,да се "покачат"на др. на главата)
имат самочувствието, че създават някакви социални модели за пример,и подражание!? а,може би,като "най популярни",настояват за една "Идеална "Образцова Парадигма"
Модел за Следване, и за идващите поколения? едва ли е този начина! не ми допада..
опаа, щах да сложа и..25 удивителни..сякаш, съм некоя..напУтеса @
....за никого, не е тайна вече, кой друса, и манипулира, и "съсипва" атмосферата тук..
в сайта, и нормално е , да изчезнат 100 ци потребители..и,то главно-сериозни автори..
разбира се,не само Алхимика,и "главните пОтеси", се крият под ключ в колибката си,
и оттам пръскат премъдрости, и дежурните локуми, и...
"заучени мурафети",и следят зорко..да натрупат плюсове от другите..писарушки,
които обикалят денонощно..и,понятно се спират, където им изнася/ на блокукуването....
а,на мен,що така, не Трупнете 10+...ейй тъй..от кумова срама..пресветли Учители?
и, кажи, мила,мулти Чудна съквартирантке ) нали ,имаме, уж.. демокрация, равенство,
морал, Закон, и нали,сТе многоо "чувствителни" и Духовни, и примерни!?

според мен,
за да виждате ясно,са ви нужни „Духовни очи“,както е казал и "вашият" ап Павел,Савел
а,вие си умирате за тази помия, и подли ритници, в кочината на „задружните прасета“...
да споменавам ли отново за „Фермата“, и Дж.Оруел..

само с блогуване не става, моите домашни любимци.
тук ,Мъдрост е нужна!
за да разделим..Гумното от плявата,и Бисерите, от..сВинете)
дерзайте!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: notfun
Категория: Тя и той
Прочетен: 1946426
Постинги: 1437
Коментари: 8951
Гласове: 1597
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930