Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2022 09:56 - ...КАКВО, подписа..
Автор: notfun Категория: Тя и той   
Прочетен: 1506 Коментари: 4 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  

ПРОГРАМА, на ПП2..

КАКВО, ПОДПИСА, досега..ПРАВИТЕСЛТВОТО в оставка....

със съкращение

Въоръжени сили от сухопътния компонент на страни членки на НАТО ще могат да преминават и пребивават на територията на България във връзка с Дейностите по усилена бдителност на Алианса

Министерският съвет прие Решение, с което се разрешава на въоръжени сили от сухопътния компонент на страни членки на НАТО, в състав до 5 000 (пет хиляди) души, да преминават и пребивават на територията на страната за срока на изпълнение на Дейностите по усилена бдителност на Алианса.

Това Решение на Министерския съвет, потвърждава поетите ангажименти от България към колективната отбрана в НАТО и създава условия за своевременна организация по осигуряване на Дейностите по усилена бдителност, както и подпомага гарантирането на националната сигурност на страната.

Одобрен е договор за Изменение и допълнение № 1 към международен договор „Самолети F-16 Block 70 и свързана с тях поддръжка“

Министерският съвет одобри договор за Изменение и допълнение № 1 (Amendment № 1) към международен договор (LOA) BU-D-SAB „Самолети F-16 Block 70 и свързана с тях поддръжка“ (F-16 Block 70 aircraft and associated support).

C решението се предлага на Народното събрание на основание чл. 85, ал.1, т.4 от Конституцията на Република България да ратифицира със закон този договор.

След влизане в сила по условията на Закона за международните договори на България, Изменение и допълнение № 1 на LOA BU-D-SAB ще даде възможност за оптимизиране на изпълнението на сключения договор за доставка на самолети F-16 Block 70 от страна на САЩ без увеличаване на финансовите задължения за българската държава.

България продължава сътрудничеството с европейската инвестиционна банка в изпълнението на европейските фондове

Това става възможно благодарение на приетото на днешният
 

Одобрена е позицията на страната за заседанието на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси

Правителството одобри позицията на Република България за участие в редовното заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН), което ще се проведе на 12 юли 2022 г. в Брюксел.

По време на заседанието ще бъде представена работната програма на Чешкото председателство на Съвета на ЕС и ще се обсъдят икономическите и финансовите аспекти на агресията на Русия срещу Украйна.

Очаква се министрите да одобрят заключения на Съвета относно задълбочените прегледи за 2022 г. в рамките на Процедурата при макроикономически дисбаланси и по Доклада на ЕК за фискална устойчивост през 2021 г., както решение и два регламента на Съвета за въвеждане на еврото в Хърватия.
 

Правителството отказа да удължи срока на концесията за добив на минерална вода от находище „Сандански“

 

Правителството отказа да приеме искането на концесионера „Интерхотел – Сандански – България” АД за удължаване на срока до 35 години на Договора за предоставяне на концесия върху част от минералната вода – изключителна държавна собственост, от сондаж №С-1 на находище „Сандански”, община Сандански, област Благоевград.
 

Правителството одобри промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух

 

Правителството одобри промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух. Въвежда се забрана за предоставяне на пазара, включително чрез продажба онлайн, на контейнери за флуорсъдържащи парникови газове, които не могат да бъдат повторно напълнени (флакони, бутилки, цистерни). Забранява се и рекламата на флуорсъдържащи парникови газове, без да са изпълнени конкретни изисквания. Със забраните се цели преустановяване на случаите на нелегално доставяне на флуорсъдържащи парникови газове в контейнери за еднократна употреба за дистрибуция и употреба на територията на страната. Новите текстове са съобразени с разпоредбите от Регламент (ЕС) №517/2014 за флуорсъдържащите парникови газове.
 

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на икономиката и индустрията за 2022 г.

 

Министерството на икономиката и индустрията (МИИ) ръководи оперативно дейността на Службите по търговско-икономическите въпроси (СТИВ) към дипломатическите представителства на Република България в чужбина, като основен инструмент на Външноикономическата политика. Основната задача на служителите в СТИВ е свързана с подпомагане на българския бизнес в намирането на партньори за реализация на български стоки и услуги, привличане на инвестиции, увеличаване на туристопотока към България, популяризиране на предимствата на България като инвестиционна и бизнес дестинация. Работата на служителите в СТИВ допринася за положителните резултати, свързани с ръста на износа, туристопотока към България и нарасналия инвестиционен интерес. Редица компании и водещите бизнес организации в страната дават положителна оценка като цяло за работата на СТИВ и възприетия подход за активната им работа с бизнеса.
 

Одобрени са допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната

 

Министерският съвет прие постановление за предоставяне на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2022 г. в размер до 100 000 хил. лв., за сметка на предвидените разходи в централния бюджет за изпълнение на политики по чл. 1, ал. 5, т. 6.2 и т. 7.2 в Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г.

Тези средства ще осигурят изпълнението на политиката в областта на ефективно управление и оптимизация на публичния сектор, както и ще дадат възможност Министерството на отбраната да реализира необходимата политика за повишаване на мотивацията за постъпване, изпълнение и задържане на работа на военнослужещите и цивилните служители в Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия.

 

Министерският съвет прие постановление за приемане на устройствен правилник на Министерството на младежта и спортаОдобрени са вътрешнокомпенсирани промени по бюджета на Министерството на културата

 

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики/бюджетни програми по бюджета на Министерството на културата за 2022 година.

С проекта се прехвърлят капиталови разходи от „Политика в областта на създаване и популяризиране на съвременно изкуство в страната и в чужбина и достъп до качествено художествено образование”, бюджетна програма „Сценични изкуства“ в разходи за персонал.
 

Основен приоритет на Националната програма е постигане на високо ваксинално покритие при основната целева група срещу ротавирусната инфекция (РИ). В програмата са заложени дейности за информиране на населението относно рисковете от РИ и свързаните с тях гастроентерити, както и за профилактичния ефект на ваксините.

Във връзка с постигане на необходимото ваксинално покритие се предвижда:

  1. осигуряване на заплащане с публични средства на ваксината за основната целева група;
  2. провеждане на организационни действия за идентифициране на подлежащата на имунизация целева група;
  3. организиране на работни срещи с изпълнителите на програмата, на които да се формулират конкретни задачи на различни етапи от изпълнението на програмата.

У нас ваксините срещу РГЕ са включени в списъка на препоръчителните имунизации, съгласно Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България (обн., ДВ, бр. 45 от 2005 г.).

със  съкращение..





 

Кирил Петков Снимка: Пресцентър на МС Вевести.бг публикува всички решения, които взе кабинетът в оставка на днешното си редовно заседание

Правителството прие Постановление за създаване на Национален съвет по психично здраве
.............

Асен Василев: С одобрените днес от ЕК 11 млрд. евро България ще постигне средноевропейски стандарт на живот   

 

06/07/2022


image



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. notfun - http://vevesti.bg/271191/vizhte-upravlenskata-programa-na-pp/
07.07.2022 09:58


Вижте управленската програма на ПП...

„Продължаваме промяната“ са готови с чернова със съдържанието на управленската си програма. По-рано днес премиерът в оставка Кирил Петков заяви, че тя съдържа над 40 законопроекта, които трябва да бъдат приети до половин година.

Малко по-късно чернова с програмата беше публикувана в сайта на БНТ. Вижте документите ТУК и ТУК

До петък ПП трябва да съберат подкрепата на 121 депутати за евентуалното съставяне на кабинет с премиер Асен Василев. Петък е и денят, в който партията трябва да върне проучвателния мандат, връчен от президента Румен Радев.
цитирай
2. marana69 - ...Програмата ,е един..чаршаф..
07.07.2022 10:18
по Сочен и дълъг, от, на бат Гошо Лебриянов...))

четете, а ,който, го е страх , от ЕС и НАТО..

да Оди с дядо Борна, и коШката, без мишки, доо КАЛМИКИЯ @
цитирай
3. notfun - гледдайте , ко прай Ердоган ) и ПуТя, Му, го целуваа @
07.07.2022 10:53
Анонимен

преди 10 часа
Ердоган как действа: свали руски МИГ пилота го застреляха .Застреляха и руския посланик.Продава и подарява байрактари на Украйна.Вчера арестува руски кораб с крадено украинско зърно.И Путин го прегръща и целува.

Прочети още на: https://www/politika/2022/07/06/vasilev-potvyrdi-bylgariia-e-blokirala-890-hil-za-posolstvoto-na-rusiia.535966


Василев потвърди: България е блокирала $890 хил.
за посолството на Русия

Няма наложени запори
цитирай
4. dobrodan - Позволявам си да ти поднеса почитанията си след днешния ден:).
08.07.2022 18:54
Пее една истинска жена (с концерта поздравявам една друга истинска жена:)), не като Асена Васи :).

https://www.youtube.com/watch?v=xSzSo9W10kA
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: notfun
Категория: Тя и той
Прочетен: 1944621
Постинги: 1437
Коментари: 8951
Гласове: 1597
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930